28 de novembre de 2013
Sense categoria
0 comentaris

S’ha d’acabar amb la indefinició nacional

    Una opinió més
 

 

      Els pobles que reaccionen contra l’absorció d’altres pobles, així que senten la necessitat d’afirmar la seva individualitat, de proclamar la seva personalitat, s’agafen a la seva unitat de llengua com a principi salvador i fonament del seu dret.

      Enric Prat de la Riba
 President de la Mancomunitat de Catalunya (1914-1917)

 

      I ara, és quan em faig la següent pregunta per a respondre-me-la tot seguit…Davant l’eventual reconstrucció de l’estat propi, amb quina de les tres-centes llengües parlades al nostre territori s’ha d’establir el règim lingüístic que amb respecte les equipari i les gestioni correctament?

 

      Cal aceptar i reconèixer que les diverses llengües que s’hi parlen, ho fan sense cap aspiració d’estatus dominant o impositiu, i amb aquest supòsit és, com es podrá treballar, i no és una opció política qualsevol, és, la opció lógica d’un país – el nostre – que vol ser, respectant tothom  incloent-nos-hi però, tots nosaltres també.

 

      D’aquest bilingüísme que tan s’en parla, no és més que l’enfrontament sistemàtic que amb tota claretat és el que es vol i fer-ho com ho diu les normes aplicades – dissimuladament-per a seguir amb la vigencia del dret d’annexió dictat el 1716 i amb l’íntent permanent d’imposició per acabar substituïnt la originària com s’ha lograt a altres llocs on s’hi han establert.

 

      Llavors, no n’hi veig cap d’altre que no sigui la autóctona, la nostra llengua nacional, la que ens constitueix com a país des de fa més de mil anys i ens dóna personalitat pròpia davant dels altres pobles i cultures.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!