ESCOLA MUSICAL

Coses de la Banda de l'Olleria

12 de novembre de 2009
Sense categoria
1 comentari

SANTA CECÍLIA, PATRONA

Casi se m’ha tirat damunt, la data, dic. Ja la tenim ací un any més. Com que fa temps que no estic massa inspirat per a estes coses, vos detalle el programa d’actes. Va de cap, si m’enganye en alguna coseta, em corregiu:

 

Dissabte 14/11/09:

 

A les 12h Música al Carrer als llocs de costum: Plaça de l’Oreto, Mercat,  baix dels arcs de l’Ajuntament i en la Plaça de la Vila.

 

En acabar, dinar de cassola per als participants de la Música al Carrer.

 

A les 18h arreplegà dels nous components de la Banda. Enguany sols tenim un, però val per 10. Menut caçaor!!! Barrejats per a tots!!! Enhorabona Pep!

 

A les 19h, acompanyament de Sta. Cecília cap al Convent de l’Oreto on a les 19,30h es cantarà la tradicional missa per part del nostre grandíssim Cor.

 

En acabar tot açò, sopar de baix braç a la filà Juvenils. Acte seguit, serenates als membres del Cor i de la Banda, fins que les autoritats ens deixen.

 

 

Dissabte 21/11/09

 

A les 19,30h Concert Extraordinari de Sta. Cecília. En tindre el programa, vos l’avance.

 

En acabar, Sopar de Gal.la, presuntament als baixos del Mercat. Podeu adquirir els tickets al Musical, per les vesprades, al preu de 20.-eurets (nosaltres, també baixem els preus).

 

Diumenge 22/11/09

 

Dia de Santa Cecília. Alguna cosa farem, però encara no està clar.

 

Dilluns 23/11/09

 

Xocolatada per als alumnes del Centre i pas-carrer a càrrec de la MiniBand.

 

 

______________________________________________

  1. CONCERT DE Sta CECILIA 21 DE NOVEMBRE

    BANDA S.E.M Sta CECILIA DE

    L´OLLERIA

     

    PROGRAMA

    LUIS SERRANO ALARCÓN (1972)

    EL TORICO DE LA CUERDA (2002)

     

    VICENTE ORTIZ GIMENO (1986)

    GLUBBDUBDRIB (2009)

     

    TEO APARICIO BARBERÁN (1967)

    A BANDOLERO STORY (2004)

     

    FERRER FERRAN (1966)

    EL CARACOL MIFASOL (2003)

    ·          Amb la col.laboració dels alumnes de l´escola de música de la S.E.M de l´Olleria.

     

    2ª Part

    JAN VAN DER ROOST (1956)

    RIKUDIM (1986)

              Andante Moderato

              Allegretto con eleganza

              Andante con dolcezza

              Con Moto e follemento

    JOSEP M. MARTINEZ (1974)

    VENTS DEL GARBÍ (2004)

    BANDA DE LA S.E.M “Sta CECÍLIA” DE L´OLLERIA

    Pere MOLINA I GONZÁLEZ, Director

    NOTES AL PROGRAMA

    EL TORICO DE LA CUERDA

    El compositor Luís Serrano Alarcón és avuí en dia un dels compositors jovens de la comunitat valenciana més coneguts en el camp de la música per Banda Simfònica. La seva música ha segut interpretada en tots els països destacant en tota Europa, Estats Units, Israel, Colombia, Hong Kong, Corea del Sur, Singapur… El mestre Alarcón és avuí titular de la Banda Simfònica de Bètera i professor al Conservatori de València.

    Aquest pasdoble composat al 2002 va ser encàrreg de l´Ajuntament de Chiva per a commemorar l´acte d´innaguració del I Congrés Nacional de Bou en Corda de Chiva (Valencia).

     

    GLUBBDUBDRIB

    Aquesta obra va ser composada per el compositor Vicent Ortiz Gimeno, natural de la Vall d´Uxo i actualmente professor de Clarinet al Conservatori Professional de Badajoz. Glubbdubdrib va ser encàrrec de la Federació de Bandes de la Comunitat Valenciana i la Diputació de Castelló per a ser obra obligada al certamen provincial de Bandes de Castelló en febrer de 2009 en la quarta secció. El titol fa referència al país imaginari on Gulliver viatja amb les seves aventures, escrites per l´anglo-irlandés Jonathan Swift en 1726, on en el tercer volumen de la novela satírica apareix l´aventura de Gulliber en Glubbdubdrib una illa de mags governada per un princep capacitat per resucitar a qui ho desitge. Escoltarem en la part central de l´obra un moment on ens relacionarà a Gulliver conversant amb grans personatges històrics com Alejandro Magno, Homero, Aristóteles, Reis, Jutjes, Nobles… Una cadència de clarinet i amb un tema menor ens reflexa la decepció en les conversacions de Gulliver amb els personatges historics per la seva falta de virtuts, qualsevol d´ells era capaç de prostituir el seu comportament si d´eixa manera satisfeia les seves ambicions. Al final de l´obra escoltarem de nou el tema de l´inici, el de Maldodano, on Gulliver torna per embarcar cap a Luggnagg i continuar el seu viatge.

     

    A BANDOLERO STORY

    Poema Simfònic escrit per Teo Aparicio, natural d´Enguera i actualmente director de la Banda Simfònica de la Societat Musical Setabense de Xàtiva. Aquest està inspirat en la historia del Bandoler espanyol José Maria Hinojosa, “El Tempranillo”, que és va convertir en “proscrito” en quan va matar a un home per a vengar a s´ha mare. Desde xiquet les seves travassures va agrafar la fama de “Robin Hood”, en el que robava als rics per ajudar als pobres. Al llarg de totes les terres d´andalusía “ El Tempranillo” anava en les tropes de Fernando VII, les quals eren incapaç de capturar als saltedors. La seva fama de bandoler romàntic l´exalten els estrangers que viajen per andalusía com el francés Marimée, autor de Carmen, que ralata les seves aventures en el que destaca que era “guapo, valent, i molt considerat amb les dones i persones majors”. La seva llegenda conta que sempre deixava als viatgers els diners suficients per aplegar al poble més prop, i que mai va negar el permís de conservar cualquier joya que li era preciosa per al seu record. Com en totes les histories d´aventures existeix una paralela historia d´amor que també te el seu “ leitmotiv” presentat en aquesta ocasió per la guitarra espanyola. En agost de 1832 ben uniformats rebien en Córdoba, el nostre bandoler i els seus camarades, la bendició del Bisbe, desfilant per la ciutat  i passant a continuació a patrullar pels mateixos camins que abans asanltaven, aquesta vegada al costat de la justicia.

    EL CARACOL MIFASOL

    Obra escrita per Ferrer Ferran, un dels compositors més interpretats arreu de la geografía bandística internacional. El Caracol Mifasol es una peça dedicada a tots els xiquets que estudien aquest maravellós art “La Música”. Les primeres notes que els xiquets i no tan xiquets inicien a entonar en les lliçons de solfeig, segons alguns dels sistemes pedagogics, normalment és la nota Mi i la nota Sol, sense oblidar la nota que està en el mig que és la nota fa, ademés de passar a la següent que és la nota La.

    El Caragol simbolitza esta llarga carrera i lenta que és l´estudi de la Música. Amb aquesta peça el mestre Ferrer Ferran vol fer un obra d´aprenentatge per als menuts. Per a que els inicis  no siguen massa dificils i aborrits, i a la volta s´ho passem d´alló més bé, jugant i cantant… els menuts ja podran fer concerts amb sols tenin coneiximents dels primers sonits musicals que comencem aprendre en les nostres primeres lliçons musicals i acompanyats per la banda de música.

     

    RIKUDIM

    Una de les composicions més conegudes del compositor belga Jan van der Roost. El mestre Van der Roost avui en dia es director convidat a totes les agrupacions del mon per dirigir les seves grans composicions destacant l´agrupació Tokio Kosey Orchestra, una de les agrupacions de vents més importants de tot el mon. El compositor conta amb un dels catàlegs de composicions per a banda més importants de tot el mon bandistic, destacant una de les seves primeres peces que va fer Rikudim. Es una peça basada amb temes folclores Israelís, en el que li va donar peu a composar 4 dances per a banda, danses que imprimixen un gran colorit musical en el qual juga amb diversos grups instrumentals.

     

    VENTS DEL GARBÍ

    Josep Miquel Martínez Gimenez, és professor Titulat Superior de Trompa i Composició als conservatoris superiors de Castellò i València. Jove compositor natural de Quart de les Valls (València) és destacat per aquesta composció Vents del Garbí, obra d´encàrrec dedicada al poble d´Estivella i molt especialmente a la seva Unió Musical Cultural. Aquest relat històric-Simfònic, està inspirat en la historia del poble d´Estivella, entretament lligada a la muntanya més emblemática de la serra Calderona, El Garbí.

     

    Cal destacar el “Leit-Motiv” de l´obra, un tempa enèrgic i ple de vitalitat, que nos sols donarà inici i fi a l´obra, sinó que a més a més, será utilitzat contínuament per a la formació de totes les melodies i temes que van apareguent. També cal destacar, els seus solos” de timbal, trombó, saxo soprà, piccolo i trompa, per la seva gran dificultat. Vents del Garbí, es un repàs a la historia, a la geografía i també a les llegendes i la tradació del poble d´Estivella.

     

    Aquest treball fou guardonat amb el Primer Premi en el III Concurs de Composició “Ciutat de Torrevieja”, l´any 2006

     

    Dénia a 22 d´Octubre de 2009

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!