Mandat 1-O: Edificar la República Catalana Independent

2.044.038 VOTANTS, EL 90% A FAVOR DEL REFERÈNDUM D'AUTODETERMINACIÓ DE CATALUNYA ( 1r octubre 2017 ). Objectius: Completar la DUI, assegurar la Llengua, institucionalitzar la República i el territori.

26 de novembre de 2022
2 comentaris

Fons noves generacions i línia d’alta tensió, nous enganys d’ER.

Continuen blanquejant l’enemic que no reconeix Catalunya.

Retallades en què?

Retallades per a qui?

De cop al Youtube em va sortir un anunci: “grans ajuts “Nova Generació” per a incrementar el funcionariat a Ñ”. I tot seguit em van venir tres idees al cap, la primera era la constatació de “res per a Catalunya” com sempre; la segona era la pregunta de si convenien més funcionaris a Ñ i a més a càrrec de les espatlles i l’ofec dels catalans, i la tercera la inutilitat dels pactes d’ER amb el PSOE, que són de fet una traïció tàctica i estratègica contra la defensa de l’1 d’octubre, de la DUI, i del Mandat del Poble català d’edificar la República Catalana Independent i d’exigir-ne, tal com cal, el reconeixement per part d’Espanya i Europa.

Salvador Molins Escudé, Consell Local de la República Catalana Independent, del CDR BlC

PS1:

El risc de cobrir més despesa permanent amb imposts temporals

https://www.vilaweb.cat/noticies/el-risc-de-cobrir-mes-despesa-permanent-amb-impostos-temporals/

 

PS2: Acte de l’ANC i el CdR i militants d’ER per les Llistes Cíviques i la Conferència Nacional de tot l’independentisme.

 

PRESENTAR-NOS TOTS JUNTS A LES PROPERES ELECCIONS CATALANES PER A COMPLETAR LA DUI I FER EFECTIVA LA NOSTRA INDEPENDÈNCIA:                                                     
People hold hands and Latvian flags as they participate in a human chain at Baltic Way near Riga August 23, 1989. Runners left Lithuania and Estonia on August 22, 2009, for neighbouring Latvia to start events marking the 20th anniversary of a 600 km (375 mile) human chain that showed the Balts’ wish to regain their independence from the Soviet Union. More than two million people in the Baltic countries of Estonia, Latvia and Lithuania joined hands in one of the biggest mass protests seen against the former Soviet Union and demanded the restoration of independence. Picture taken August 23, 1989. REUTERS/Ints Kalnins/Files (LATVIA POLITICS ANNIVERSARY IMAGES OF THE DAY) – RTR270BQ

 

 

 

 

  1. L’ús del català
    Deixa un comentari
    Molt s’ha dit darrerament sobre la supervivència del català, i tot són males noticies. El català està retrocedint com a llengua d’ús habitual, això és així.

    Com a solució per frenar aquesta caiguda en picat s’ha apuntat que s’ha de blindar l’ús del català a l’escola, i també que s’ha de fer entendre als catalanoparlants que no s’ha de canviar de llengua quan parles amb un castellà, o fins i tot quan t’adreces a un desconegut. És el que es fa habitualment, i costa molt canviar-ho.

    Hi ha una cosa que és molt senzilla de fer, que fins i tot ve de gust, i que ajuda a posar en valor la nostra llengua. Quan t’adreces a un castellanoparlant demanant-li alguna cosa que a tu t’interessa molt, i ell es posa esquerp si t’hi dirigeixis en català, doncs li hauràs de demanar en castellà o et quedes sense allò que vols, què hi farem! Però si és l’altre persona qui vol alguna cosa de tu, llavors sí que pots fer el mateix que fan ells: O t’ho demanen en català o es queden sense. I ho dic pensant en les nombroses trucades telefòniques que rebem cada dia de companyies telefòniques, assegurances i demés venedors que ens demanen que ens canviem a les seves companyies o que comprem el que ens ofereixen. En aquests casos no crea cap incomoditat, al contrari, contestar-los en català. I si no t’entenen, no venen. Si cada dia les grans companyies veuen que perden milers d’hores trucant a números de Catalunya i no obtenen cap benefici perquè els seus treballadors no entenen el català, o bé no ens trucaran més (quin descans!), o bé contractaran treballadors que parlin català. És una cosa senzilla de fer, que et deixa descansat, i que posa el seu petit gra de sorra perquè el català sigui necessari a Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!