Aquest migdia ha tingut lloc a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa la presentació del llibre "Nació.cat" del periodista Saül Gordillo Bernárdez (Calella, 1972), director de l’Agència Catalana de Notícies (ACN). L’acte estava organitzat pel Col·legi de Bibliotecaris i comptava amb la col·laboració dels actius blocaires ebrencs, Dani Gil (Bauen blog) i Gustau Moreno (periodista de "El Punt" i impulsor del bloc estel·lar de les comarques ebrenques, La Marfanta).
No cal dir que Saül Gordillo és un dels blocaires més populars de la Catosfera, amb nombrosos seguidors que llegeixen amb atenció i esperen amb anhel les seues anàlisis polítiques gairebé diàries.
Personalment, voldria destacar el fet que a la contraportada del llibre, els responsables de l’edició ens pretenen donar un missatge claríssim d’autoestima catalana: "Nació.cat és la història d’un triomf col·lectiu…Narra els fets que van portar a aconseguir el .cat, el primer domini d’Internet que representa una comunitat lingüística. Un èxit de gran transcendència política i que va ser possible gràcies a l’impuls de milers de ciutadans i a la complicitat d’algunes institucions. Però "Nació.cat" no només explica per primera vegada les històries que hi va haver darrere aquest èxit, sinó que també analitza el paper dels Països Catalans a la xarxa i deixa clar que és clau apostar-hi pel nostre futur com a país".
![]() |
|
|
Posteriorment, hem continuat un interessant debat sobre la situació del català a Internet amb un dinar en un cèntric restaurant tortosí, just davant del patètic monument als caiguts a la Batalla de l’Ebre. Saül s’ha sorprès del fet que malgrat que el dictador va passar a millor vida ja fa quasi 32 anys, aquest monument encara romangui en peu al vell mig del riu, presidit per l’àliga feixista. A part de l’interessant contingut de la xerrada de presentació del llibre, seguida d’un col·loqui de notable interès, aquest acte ens ha servit als blocaires ebrencs assistents per conèixer un dels blocaires catalans de més prestigi i amb més seguidors, autor del Bloc sense fulls [www.saul.cat i sindicació RSS]. Ara ens cal llegir atentament el llibre, aprendre del seu contingut, fer-nos sabedors d’aquest històric procés que ha portat a l’aprovació del domini .cat. De ben segur que farem una crítica del llibre en futurs posts i continuarem la col·laboració amb aquest simpàtic i culte blocaire que és Saül Gordillo.
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!