Emigdi Subirats i Sebastià

Lletres ebrenques

17 de maig de 2007
Sense categoria
0 comentaris

Els Centenaris de Cid i Mulet i Bladé Desumvila arriben a l’Ateneu barcelonès

Continua la frenètica activitat literària i cultural que es porta a terme des de l’organització dels Centenaris del naixement dels escriptors ebrencs, Joan Cid i Mulet (Jesús 1907- Ciutat de Mèxic 1982) i Artur Bladé i Desumvila (Benissanet 1907- Barcelona 1995). 

Quant a Cid i Mulet, aquesta tarda donarem una conferència a l’IES Sòl del riu d’Alcanar per tal d’homenatjar la seva primera novel·la, "A l’ombra del Montsià", basada en la població canareva, que s’emmarca dins dels actes de la Setmana Cultural de l’esmentat institut. Organitzada pel professor i poeta Tomàs Camacho, la incloem dins del cicle de promoció de l’obra de l’il·lustre intel·lectual catalanista a les escoles ebrenques, ja que ell va treballar molt per millorar el sistema educatiu dels nostres pobles durant el període republicà.

Ens interessa, però, difondre abastament l’acte que hem de celebrar el proper 27 de juny a l’Ateneu Barcelonès, pel fet que enguany que és "l’any de la literatura ebrenca de l’exili" tindrem  l’oportunitat de difondre l’obra i personalitat dels nostres escriptors centenaris des l’emblemàtica tribuna de l’Ateneu.

Se celebraran dues conferències sobre els dos escriptors. Sobre Cid i Mulet, seré jo mateix l’encarregat de fer-ne cinc cèntims, mentre que Artur Bladé i Font dirà la seva sobre el seu pare).

Els actes estan organitzats per Cinta Arasa, presidenta de l’Associació de Joves Escriptors en llengua catalana. Volem destacar l’interès que ha tingut l’amiga Cinta, donat que és natural de Jesús (Baix Ebre), el poble de naixença de Joan Cid i Mulet. Volem exterioritzar la nostra satisfacció pel fet que una jove escriptora de Jesús hagi volgut col·laborar activament en la difusió del centenari i ens hagi permès arribar a la capital de la nació catalana. En el cas de Cid i Mulet, les activitats del centenari havien estat centrades a les Terres de l’Ebre. Esperem, doncs, que tingui una bona rebuda de públic i que tingui ressó en els mitjans de comunicació. Com hem vingut repetint reiteradament, Cid i Mulet va ser un dels grans intel·lectuals de l’exili mexicà, el qual és sovint massa oblidat quan es fan estudis sobre l’actitvitat cultural catalana al país asteca durant 4 dècades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!