EL BARRINAIRE -Josep Arasa i Ferrer

"Tan sols quan has demostrat la teva capacitat de convertir-te en un problema pots començar a negociar amb el món la part de raó que creus que t'ha de correspondre" Enric Vila

24 de març de 2009
General
0 comentaris

LA PENA DE MORT

Val la pena llegir el informe que avui (24/03/06) ha presentat Amnistia Internacional sobre la situació de la pena de mort al món l’any 2008.

Segons aquesta organització internacional, s’han assassinat legalment al món 2.390 persones aproximadament, gairebé el doble que l’any anterior. No poden donar una xifra exacte perquè hi ha alguns països on la xifra es secret d’estat. Aquets morts ho han estat per condemnes aplicades a 25 països.

Els cinc estats on hi va haver més execucions van ser Xina:1.178, Iran: 346 persones incloses algunes menors d’edat en el moment de cometre el delicte, Aràbia Saudi: 102, Estats Units: 37, Pakistan: 36. En total aquets cinc estats han realitzat el 93% de les execucions, malgrat que el nombre d’estats que mantenen vigent la pena de mort és de 59. Aquestes execucions s’han realitzat per decapitació, l’electrocució, amb la forca, la injecció letal, l’arma de foc o la lapidació.

Els tribunals van condemnar a mort, durant l’any 2008, a 8.864 persones a 52 països. El lloc on en van condemnar més va ser a la Xina: 7.003 persones.

Els tribunals xinesos condemnen a mort inclús en base a declaracions obtingudes mitjançant tortures, sense defensa d’advocat o sense considerar la seva presumpció d’innocència.

Malgrat la negror del mapa i la fredor de les xifres, l’informe d’Amnistia obre una escletxa d’esperança al informar que ja són 92 els països que han abolit la pena de mort per a tots els delictes de les seves lleis. Això suposa que són 138 els països que han abolit la pena de mort a la seva legislació o a la practica.

 

 

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.