SMiMonjos (Alt Penedès), de nou campions a la llista d’aturats.

Deixa un comentari

Darrerament SMiMonjos ha sigut noticia per les presumptes actuacions d’un policia municipal amb menors, però l’actuació electoralista del seu consistori socialista mereixeria esdevenir diàriament portada. A SMiMonjos es dediquen molts més diners a festes, a carrils de bicicletes que no porten en-lloc, o arranjament de rotondes, que a la lluita contra l’atur.

A SMiMonjos, aquest mes d’agost, 63 treballadors més han anat a l’atur. Ja són 427 els aturats en un municipi de 7.600 habitants, un 17,31% més que l’any anterior a la mateixa època

A la comarca de l’Alt Penedès el percentatge d’aturats d’aquest més d’agost és del 10,21% . A Sant Sadurní les persones sense feina són el 7,98%, han reduït la xifra d’atur l’1,17% respecte el mes anterior. A Gelida del 11,34%, el que representa un 0,26% més que el mes de juliol. A Vilafranca el percentatge d’aturats és del 10,43%, un 0,10% menys que el mes anterior. Santa Margarida i els Monjos a finals d’agost tenia el 12,29% d’aturats, el 3,64% més que el mes de juliol. Xifres que continuen situant a SMMonjos -des de fa anys- al cap d’amunt d’aquest trist rànquing.

“Pa i jocs de circ”, això és el que seria denunciat al segle I dC pel poeta Juvenal en una de la seves Sàtires,  amb la famosa expressió panem et circenses. A Santa Margarida i els Monjos l’ajuntament ha trobat, durant els darrers 40 anys de govern socialista, la formula per oferir-ho. Possiblement, perquè les persones aturades voten menys i amb una ajuda social ja esdevenen agraïts?. Certament, aquests no es el millor escenari per afrontar la propera recessió que els estudiosos pronostiquen.

 

Aquesta entrada s'ha publicat en General el 6 de setembre de 2019 per Josep Arasa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.