Del Sud

Crònica d'un llibre

16 de juny de 2009
3 comentaris

‘Ara, País Valencià’, una veu rebel per dissenyar el futur

El projecte ja està en marxa. El tercer volum de l’obra coral País Valencià, Segle XXI, rebatetjat com a Ara, País Valencià. Reflexions i experiències de la generació que ve, ja és una realitat i eixirà al carrer en els propers dies. Coordinat pel politòleg valencià i professor de la Pompeu Fabra, Jordi Muñoz, aquest llibre és un recull de vint reflexions crítiques sobre la terra dels valencians, la cultura, la llengua, el territori, la política, els moviments socials i totes aquelles qüestions clau que marcaran el debat d’idees durant els propers anys. I el més interessant de tot és que aquests nous articles provenen d’autors d’entre vint-i-cinc i quaranta anys, d’una nova generació inquieta i amb ganes de dir la seua.

Per ací, ja hem parlat d’aquest projecte que no només recolzem sinó on, a més a més, hi participem de forma activa. Ara, però, el llibre ja ha pres embranzida i es pot considerar com la primera eina, el primer crit rebel, coordinat i conjunt d’una generació que, malgrat la seua joventut, porta molts anys treballant pel futur del país sense resignacions, renúncies ni pors.

Per això, tots els que hi participen tenen una reconeguda trajectòria en camps tan diversos com la música, la literatura, la universitat o el periodisme i, sobretot, molts anys per davant per seguir treballant i lluitant per dissenyar un futur més digne per a la nostra terra. Noms com Xavi Sarrià, Miquel Ramos, Sandra Obiol, Pau Caparrós, Enric Navarro, Violeta Tena, Aitana Guia, Feliu Ventura… i un llarg etcètera de persones de gran vàlua que posen el seu esforç, com diria l’Espriu, al servei d’aquest poble.

En el primer enllaç d’aquesta entrada, hi trobareu un resum més concret al voltant del llibre, així com el llistat d’articles, una breu ressenya de cada autor i, fins i tot, dos dels textos penjats a la xarxa: El nou País Valencià, una qüestió de discurs, del periodista Vicent Martínez, i Des de l’illa, del professor Marc Peris, un actiu blocaire i representant de l’ampla colònia de valencians establerta a les Illes; nosaltres, per la nostra banda, hi col·laborem amb Seguim llegint Fuster, d’Antoni Rubio, i El país existeix, ara cal que fem política, d’Hèctor Sanjuan. Un petit tast d’un volum que, des d’ací, recomanem i del qual, sense cap mena de dubte, tornarem a parlar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!