Renadiu

Escriptors i escriptores de la Vall d'Albaida

10 d'octubre de 2014
8 comentaris

MANIFEST A FAVOR DEL PREMI DE LITERATURA ERÒTICA DE LA VALL D’ALBAIDA

El col·lectiu Renadiu d’escriptors i escriptores en llengua catalana de la Vall d’Albaida manifestem el nostre terminant rebuig a la decisió de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida de convertir en bienal la convocatòria del Premi de Literatura Eròtica. De fet, considerem que aquest canvi no és més que una mantàfula política per a eliminar un premi que mai no ha gaudit de la simpatia dels actuals governants.

El premi va nàixer l’any 1993, i el pas del temps l’ha convertit en un referent tan important com necessari en l’àmbit de la nostra cultura: 20 convocatòries ininterrompudes, més de 300 obres presentades i 20 acurades edicions de les obres guanyadores en donen testimoni. Una tasca ben feta que ha convertit el nostre concurs literari en un referent important de les lletres i un singular punt d’encontre de la literatura catalana. La Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida i els polítics que així ho han fet possible al llarg de vint anys es mereixen un autèntic reconeixement per la gran tasca realitzada.

Ara tot es pot llençar a perdre perquè els governants actuals han decidit no fer efectiva la convocatòria del 2014. És possible que al govern de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, presidida pel Sr. Puchades, la literatura no li semble prou important, però fins i tot en aquest cas s’ho haurien hagut de pensar dues vegades, perquè la singularitat i la qualitat del nostre certamen literari han passejat durant més de vint anys el nom de la Vall d’Albaida per tot l’àmbit lingüístic, fomentant indirectament la seua promoció social, cultural i turística.

Els membres de Renadiu estem plenament convençuts de la necessitat de conservar la celebració anual del premi, i confiem que els actuals mandataris, o els que els substituïsquen, la recuperen en un futur immediat. El nostre col·lectiu literari sempre defensarà que la cultura és una inversió rendible en una societat moderna, lliure i plural. Així mateix, considerem que s’ha de promocionar de manera especial la llengua i cultura pròpies dels valencians.

I per tant et demanem que signes i dones suport a aquest manifest a favor del Premi de Literatura Eròtica a la Vall d’Albaida.

 

+ Formulari de signatures

Club de lectura
26.01.2015 | 7.29
ENvers los vins
25.01.2014 | 8.59
A Sense categoria

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. El nostre Premi de literatura eròtica de la Vall d’Albaida és un referent de la llengua catalana. Cal continuar apostant per la nostra cultura, llengua i identitat pròpia. Invertir en cultura és una aposta que els nostres ciutadans mereixem.
    Done tot el meu suport al Premi de Literatura eròtica de la Vall d’Albaida

  2. La Coordinadora de la Vall d’Albaida per la defensa i ús del valencià s’hadereix al manifest.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.