L'Argonauta

A la recerca del velló d'or

13 de juny de 2007
0 comentaris

La Vanguardia espanyola o la quinta columna catalana

Fins aquí podíem arribar ! És trist, lamentable i propi de cries de serp educades en l’atac sistemàtic a la llengua i cultura catalanes. I per altra banda dotat de poc mèrit, és molt fàcil atacar una llengua minoritzada que no gaudeix dels mateixos mecanismes de defensa, o sigui un estat al darrera, i permetre -per què el permeten a més d’abonar-lo- l’escarni de la nostra cultura mirant cap a un altre costat quan és atacada.
Com us haureu imaginat estic parlant d’aquest fabulós diari -potser hauria de dir infecte ?- dels Godó. Avui, seguint la seva tònica habitual quan parlen de la Fira de Frankurt, han publicat un article que m’ha enervat fins a límits els quals no considerava poder arribar mai.

Però que s’han cregut ! Resulta que aquests botiflers, que a més no tenen valor de donar la cara signant l’article amb un poc concís redacció, han gosat qualificar com equip de segona la representació de Catalunya amb escriptors en llengua catalana.
Bé, hauria de fer una correcció. Ells no ho diuen, només es fan ressò de la notícia publicada en un diari alemany. No obstant sobta que aquests paladins de la pàtria grande y libre s’oblidin d’esmentar que la persona que ha escrit l’article és un alemany resident a Madrid. Diria que el periodista alemany s’ha deixat endur per l’efervescència nacionalista, espanyola naturalment, que es respira per la capital…
La Vanguardia només ha publicat aquesta referència enverinada pel bé de la llibertat d’expressió. Aquell en què totes les opinions es mereixen un respecte.
Suposo que la malícia implícita d’aquesta afirmació només es fa pel bé de la cultura. On va pel món la cultura catalana sense la companyia i el prestigi que dóna una cultura com l’espanyola. Hauríeu de veure que només pot fer el ridícul per què no té la qualitat suficient.
Per què no us equivoqueu això és el que ens estan dient i que vols que et digui, com a català no puc consentir de cap de les maneres la publicació d’aquestes xarlotades sense fer-hi res al respecte.
No tinc cap necessitat de fer una crida al boicot d’aquest repulsiu diari, només cal que tothom llegeixi, es faci ressò d’aquest article i tregui les seves pròpies conclusions sobre el que cal fer a partir d’ara.
Potser caldria replantejar la política de subvencions que rep del govern català ?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!