Dades d’immigració del Regne Unit

Deixa un comentari

El principal motiu pel qual David Cameron ha acabat convocant un referèndum de sortida de la UE és la immigració, especialment la immigració comunitària. Però, és el percentatge d’immigrants al Regne Unit major que en altres països europeus? Ha incrementat especialment en els darrers anys?

Com es pot veure en el següent gràfic, el percentatge de població estrangera  al Regne Unit no és major que en altres països de la Unió Europea i actualment és del 8%. Sí és cert que ha tingut una evolució creixent, fins i tot en els anys de recessió (2008 i 2009).

Font: Eurostat
Font: Eurostat

Si ens fixem en la població nascuda a l’estranger, l’evolució és similar. En aquest cas, el percentatge del Regne Unit és del 13% i molt semblant al d’Alemanya i Espanya.

Font: Eurostat
Font: Eurostat

Segons les dades de l’oficina d’estadística del Regne Unit, el flux d’immigració va incrementar considerablement des de mitjans dels 90 fins a mitjans dels 2000, però des de llavors s’havia mantingut estable, el 2012 va disminuir i posteriorment ha tornat a augmentar.

Font: ONS. "Migration Statistics Quarterly Report: May 2016."
Extret de: ONS. “Migration Statistics Quarterly Report: May 2016.”

Però aquestes dades inclouen immigrants comunitaris i no comunitaris. El següent gràfic mostra l’evolució de la immigració d’aquests dos grups des de 2005 (l’últim tram del gràfic anterior). Veiem que fins 2011 el flux d’immigrants, tan d’un grup com de l’altre, era estable i que la migració comunitària era considerablement menor que la no comunitària. Però a partir de 2012 la immigració comunitària ha incrementat fortament. Els països comunitaris que aporten més immigrants el 2012 i el 2013 són Polònia, Espanya i França. També s’ha de tenir en compte que, la major part dels immigrants per motius laborals són comunitaris (el 61%), mentre que la major part dels immigrants que hi van a estudiar són no comunitaris (el 72%).1

Extret de: ONS. Migration Statistics Quarterly Report: May 2016.
Extret de: ONS. Migration Statistics Quarterly Report: May 2016.

1.ONS. Migration Statistics Quarterly Report: May 2016. Secció 4.

Aquesta entrada s'ha publicat en General el 19 de juny de 2016 per apunts