Per camins i carreteres

bloc d' Antoni Rigol Ginebreda

29 de març de 2010
0 comentaris

La opció menys dolenta

En la majoria de les poblacions una mica grans, trobar aparcament pel nostre vehicle es un problema, en moltes ocasions ens trobem que volem aparcar i no hi ha manera de trobar lloc on fer-ho als llocs destinats com aparcament. Quan ens trobem així, podem optar per posar el cotxe en algun lloc no autoritzat, això si, amb risc de que ens posin una multa. En la majoria de les ocasions el que es fa es intentar que no molesti per a la lliure circulació de vehicles, i gairebé mai es pensa en no molestar als vianants, als que se suposa que si han de baixar de la vorera per culpa del nostre vehicle, no passa res.

Jo sempre he pensat que quan s’aparca sobre una vorera, sempre s’ha de tenir en copte de deixar entre el nostre vehicle i la paret o final de la vorera un espai suficient perquè hi pugui passar un cotxet de nadó, un carretó d’anar a comprar o una cadira de rodes, els vianants no tenen perquè baixar de la vorera per culpa nostra, i en alguns casos poden tenir dificultats per fer-ho.

A la foto que il·lustra aquest post, hi ha una vorera molt ampla, amb tres cotxes aparcats. El primer ha posat dues rodes d’alt la vorera, i les altres dues a la calçada, aquesta opció seria bona si la vorera fos molt estreta, els cotxes passen igual però així deixem mes espai a la gent que camini per la vorera, però com que la vorera es prou ampla això no cal, possiblement el conductor ho ha fet perquè així no ha tingut de fer cap maniobra, tal com venia ha pujat dues rodes a la vorera i s’ha arrambat. Una cosa semblant es el que ha fet l’últim vehicle, però en aquest cas ha pujat el cotxe sencer a la vorera, i sense fer cap maniobra l’ha deixat travessat, deixant un espai molt estret per passar la gent, que hauran de passar de un en un, o no podran passar si van en una cadira de rodes, per exemple. El mes adient es el que ha fet el conductor del vehicle del mig, ha posat el cotxe recte i arrambat a la calçada, sense molestar als altres vehicles que circulen i deixant una gran part de la vorera lliure perquè hi pugui passar la gent parlant un al costat de l’altre, i els que vagin amb cadires de rodes, cotxets o carros de la compra, hi passin sense dificultats. Els agents encarregats de regular el transit, haurien de tenir en compte aquestes coses a l’hora de multar els vehicles mal aparcats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!