Antoni Escudero i Martínez

La sort se la busca un mateix

15 d'abril de 2012
0 comentaris

Entrevista a la ràdio Com Girona

El meu amic i periodista Eduard Cid treballant des de la nova emissora, la qual juntament amb els seus dos col·legues de professió han agafat, Com Girona. Doncs em va fer una entrevista el passat divendres respecte a com havia anat l’ocupació durant la Setmana Santa, com es presentava la temporada d’estiu i de l’afectació dels pressupostos de l’estat que han tingut sobre les comarques gironines, degut a que per la N-II només s’invertiran 269 milions d’euros i l’estació del TAV a la ciutat de Girona no estarà acabada fins el 2013.

Doncs bé, responent a les preguntes que em feia l’Eduard, haig de dir que respecte la Setmana Santa i segons les estadístiques i valoracions de companys del sector, vaig afirmar que havia estat molt diversa, ja que en zones costaneres com l’Alt Empordà s’havia arribat a un 60% d’ocupació, a diferència de la Selva Marítima (Lloret de Mar i Blanes) que havia estat d’un 85%. I el perquè és molt clar. Doncs perquè hi ha molt més oci a Lloret de Mar que en pobles costaners de l’Alt Empordà. I ens agradi o no, el visitant i turista pernocta a on troba gent.

Respecte a la temporada d’estiu, vaig exposar que com cada any es resumirà en 45 dies, i en pernoctacions de 2 o 3 dies, perquè ara la gent ja no passa en un mateix lloc 7 o 10 dies, sinó en els últims anys la mitjana de pernoctacions ha baixat. I quan s’ha notat més és amb el començament de la crisi econòmica.

Sobre l’assumpte de la N-II vaig explicar que segons el meu punt de vista, és cert que duem aproximadament una dècada amb la carretera empantanegada i amb un estat lamentable, que no han sabut arreglar els polítics dels governs anteriors, i ara ens haurem d’esperar més, perquè les arques financeres estatals no tenen ni un “duro”.

Però, considero i així ho vaig comunicar que pel que fa el turisme sí que les infraestructures són importants, i evidentment s’han d’arreglar. Però la marca Costa Brava té 100 anys i escaig d’existència, i en el seu començament que era quan l’ocupació turística era del 100%, doncs les carreteres estaven totalment deficitàries i la gent venia igual. I en zones del Carib tenen infraestructures deficitàries, tenen turistes i actualment són països competidors al nostre.

Amb això no vull dir que hem de tenir infraestructures com fa 100 anys, ni que no hem de lluitar pel que ens toca, però si pensar que el moment que estem vivint econòmicament és complicat, i que tots hem de posar un gra de sorra per tirar endavant el país.

Dit això, la meva entrevista es va acabar, però la xerrada fora d’antena de com transcorre el món en aquests dies, va continuar uns minuts més amb el periodista i amic Eduard Cid.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.