EL BLOC DE L'ADRIÀ

"Ningú no estima la seva pàtria perquè és gran, sinó perquè és seva". Séneca.

CATALUNTA NORD: DEPARTAMENT 66

Publicat el 7 de febrer de 2018 per aka61

http://www.lindependant.fr/2018/02/06/quand-la-police-espagnole-fait-retirer-l-autocollant-catalan-d-une-plaque-d-immatriculation-francaise,3093248.php

Pot arribar a ser malaltissa la síndrome per perseguir tot allò que porti el símbol o identificació relacionada amb Catalunya?. Fins i tot, aquest passat dissabte, tot creuar la frontera un vehicle francès va estar aturat i “convidat” a retirar una enganxina amb la senyera. El veí de la Catalunya Nord la portava a la matrícula “francesa” del seu cotxe.

Aturat al peatge de La Jonquera, les forces d’ordre forçaven a retirar “le sticker” que portava damunt la placa del departament rossellonenc 66. “És el primer cop que em passa una cosa com aquesta” afegia el sorprès Philippe. La sorpresa o la indignació és mes gran quan cal ressaltar que a les plaques de les matrícules franceses es permet fer referència geogràfica amb el nom i el logo de la regió al costat el número del departament.

Imagineu tot de dotacions armades als peatges vigilant pel davant i pel darrera els nostres vehicles. Que pot ser el pròxim?. Potser mirar quina música escoltem al cotxe?. Potser requisar els pendrives que portem a la butxaca o a les consoles del vehicle?. Ens revisaran els mòbils i els fons de pantalla dels ordinadors?. Tornarem a no poder parlar en públic amb la nostra llengua?.

Pot semblar exagerat però ara que ja porta embranzida tot plegat, potser hauríem de tenir por i amagar l’ala sota l’estora?.

Millor pensar que ha estat un fet anecdòtic, que venien de festa i tot ha estat un mal entès, que com totes les matrícules son iguals, el pobre agent s’ha confós. O igual és que li demanava una igual perquè és col·leccionista. O……..

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.