La Inveterada Memòria

El racó d'Ari i Linus Fontrodona

15 de febrer de 2017
0 comentaris

Pintures d’absència i malenconia (II) – Les barques buides de Jim Holland

Aquest post és la continuació d’un altre: Pintures d’absència i malenconia (I) – Cadires i finestres de Jim Holland, i no crec que calgui reiterar-ne la introducció, que podeu llegir allí.

A banda de les pintures figurant cadires, finestres, i espais interiors deshabitats, Holland s’ha centrat tant o més en les barques; sempre buides, sia varades a la riba, amarrades a embarcadors o, fins i tot, surant mar endins. Entre elles hi trobem majoritàriament bots i esquifs, però també llaguts i iots petits (“catboats” o senzillament “cats” al l’est dels EUA); jo no li he vist mai cap embarcació de més envergadura.

Fixeu-vos bé en el virtuosisme de Holland en representar les ones, les ombres i els reflexos en l’aigua; i en l’extraordinària lluminositat del mar i del cel. Fet i fet, d’antuvi costa de creure que “Oars at the Ready” o “Cat Reflections”, per exemple, siguin pintures a l’oli…

Jim Holland _paintings_houses_landscapes_boats
Oars at the ready

Catboat adj
Catboat

Dock angles_adj
Dock angles

Dory and ripples_adj
Dory and ripples

Cat reflections_adj
Cat reflections


[Cap de les imatges no és meva, però totes han estat curosament escollides i editades per mi per tal de restablir-hi tant com he pogut el llustre i els colors dels originals. La majoria dels quadres mostrats en aquesta entrada i l’anterior pertanyen a col·leccions privades, i uns quants són encara -o fins fa ben poc- a la venda en galeries de Boston i Nova York (i per cert que a preus molt raonables).]

(Si voleu, podeu llegir aquest post en Anglès –tal com el vaig publicar fa uns mesos, i re-publicat fa poc– al meu blog “INVISIBLE FORMS”, també a WordPress: aquí mateix)


 No unauthorised copying or redistribution. All Rights Reserved.

Copyrighted.com Registered & Protected 4Z8S-DOYL-2SZK-TD8U

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!