La Resistència

Blog d'Oriol Ges

Una decisió difícil: deixo la coordinació de l’ANJI al Bages

Demà dimarts deixaré de ser el responsable de l’ANJI, l’Assemblea Nacional de Joves Independentistes, a la comarca Bages, per un motiu concret: em presento a les eleccions municipals a la meva ciutat. Seré el candidat número 3 per la llista “Millor Manresa”, la unitat entre el Moviment Veïnal Manresà (MoVeM), Reagrupament independentista, Solidaritat Catalana per la Independència (SI), ex-membres de la candidatura Manresans i altres independents implicats en el teixit social de la ciutat.

Deixo la coordinació de l’ANJI bàsicament perquè crec en la no acumulació de càrrecs. No considero ètic presentar-me a les eleccions per una llista electoral i a l’hora ser el Coordinador comarcal de l’ANJI, una organització transversal que agrupa des de liberals fins a comunistes lluitant per un objectiu comú. Cal predicar amb l’exemple.

Deixar la Coordinació de l’ANJI no m’ha sigut gens fàcil perquè és un projecte que uns quants joves vàrem iniciar a finals de maig de 2014 amb molta il·lusió i ganes de treballar. Amb en Joan Gil, en Marc i l’Aina Rosell, en Francesc Mestres, en Carles Forné i en Lluís Vall, amb el suport d’en Jaume Garcia, consideràvem necessari crear un grup de joves independentistes per la consulta del 9N.

anji2 anji3

Com a ANJI hem fet diverses activitats dirigides a apropar l’independentisme als joves: Vam organitzar, amb tot el suport de l’ANC a Manresa, el “concert per la independència” a la sala Stroika amb els “Brams”. Vam col·laborar amb la Marxa de Torxes del 10 de setembre i participar a la V. Vam fer reunions i trobades amb la majoria d’equips directius dels centres de secundaria i universitats de Manresa, per conèixer la seva disponibilitat per fer-hi xerrades de l’ANJI sobre la participació dels joves al 9N, sempre amb el suport d’en Jaume Garcia. Vam fer dos actes al Lluis de Peguera, a primer i segon de Batxillerat; a l’Institut de Cal Gravat, a parlar amb els nois de 4t d’ESO, 1r i 2n de batxillerat; a la Joviat, fent tres xerrades a la sala Montserrat pels graus formatius, 1r i 2n de Batxillerat i a l’institut de Sallent, gràcies als companys ANJI d’allà.

anji4 IMG-20141022-WA0060

Pel 9N, a més a més de col.laborar amb la giga enquesta, vam celebrar el debat pels joves al Teatre Els Carlins, amb les diferents joventuts polítiques que donen suport al procés, un debat moderat per l’ANJI amb la participació d’una seixantena de persones.

B05XXEoCQAEsjnl

Ràdio Sallent i Ràdio Sant Joan de Vilatorrada van fer programacions especials amb la participació de l’ANJI i Manresainfo ens ha habilitat una columna d’opinió. Per acabar, el dia 21 de febrer d’enguany una bona colla de bagencs i bagenques vam anar a l’assemblea nacional de l’ANJI a Sabadell.

Dit això, agraeixo tot el suport rebut per l’anterior secretariat local de l’ANC a Manresa, a en Jaume Garcia i a tots els que heu fet possible aquest projecte: Joan Gil, Marc i Aina Rosell, Carles Forné, Lluís Vall, Adrià Herrero, Albert Segarra, Anna Comellas, Arnau Padró, Carla Peñarrubia, David Báez, Esther Vilalta, Guillem Flores, Gemma Báez, Helena González, Cristina Hidalgo, Irene Guanyabens, Joan Segarra, Jordia Rotcher, Judit Cervantes, Judit Giménez, Júlia Plajà, Francesc Mestres, Júlia Ramon, Laia Fernandez, Marta Manubens, Marta Padrós, Mihai Georgescu, Meritxell Junyent i Guillem Farré. A tots vosaltres, gràcies i fins aviat!