La Resistència

Blog d'Oriol Ges

Moltes gràcies a tots!

El dissabte passat vaig sortir escollit cap de llista en les eleccions primàries que la gent de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) vam fer a Manresa. Un total de 74 ciutadans van venir a la Plaça Sant Domènec per escollir els candidats que representarem SI a la llista unitària Millor Manresa, integrada per Reagrupament, el Moviment veïnal MoVeM, exmembres de la candidatura Manresans, independents implicats en el teixit social de la ciutat i la pròpia SI.

Per primera vegada qualsevol ciutadà empadronat a Manresa té la possibilitat d’escollir de forma oberta quins candidats i amb quin ordre es confeccionarà la llista que presentarem a les eleccions municipals del proper 24 de maig, fugint de l’habitual confecció opaca i poc democràtica de les llistes tradicionals.

logo millor manresa

Vull fer un agraïment especial a tots els manresans que us heu acostat a la urna i us emplaço a continuar treballant perquè la política municipal sigui cada vegada més transparent. Els companys de SI que m’acompanyaran a la llista seran l’Arnau Padró, en Carles Chavarria, l’Olga Rodríguez, en Pep Selga, a Fina Forgas i en Jordi Grau. Ells són l’exemple en el que hem d’enmirallar-nos quan des de fora ens diuen el que hem de fer. No oblidaré mai que vosaltres sou els que heu posat SI allà on és i els pocs als que us dec el més profund dels meus respectes.

Aquest és un repte il·lusionant: Tots junts farem una Millor Manresa! 

Ho hem aconseguit. Hem fet la unitat independentista a Manresa!

Els representants de Movem Manresa, Reagrupament Independentista (RCat), Solidaritat Catalana per la Independència (SI) i membres a títol individual de la candidatura Manresans (MNRS), de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i de l’Assemblea Nacional de Joves Independentistes (ANJI) hem arribat a un acord per presentar-nos junts a les eleccions municipals a la ciutat de Manresa.

perfiltwittermillormanresa

Hem aconseguit la unitat independentista entre tots els que tenien la voluntat i les ganes d’unir-se. El vot útil independentista és aquell vot que pretén donar representació als grups i moviments independentistes que tenen clar com faran la independència. Per això a Manresa la gent de Solidaritat, Reagrupament i Movem, conjuntament amb un bon grup d’independents de la societat civil manresana, hem posat per davant els interessos de Catalunya i de Manresa renunciant al nostre partit i apostant per una unitat que no suma sinó que multiplica.

La unió ens permet treballar plegats per un objectiu comú: fer de la capital del Bages punta de llança de l’independentisme a Catalunya, apostant per una Millor Manresa que apropi la política al ciutadà i al conjunt de barris de la ciutat.

Suma’t al projecte independentista, unitari i social de Manresa!

Endavant les atxes!

Em presentaré a les eleccions primàries de SI a Manresa

Avui hem pogut llegir la notícia apareguda als mitjans de l’obertura del procés d’eleccions primàries de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) http://www.naciodigital.cat/manresainfo/noticia/50051/solidaritat/obre/eleccions/primaries/ciutadania Personalment, celebro que la formació de la qual en sóc adherit des del juliol de 2010 faci un pas endavant i vulgui acostar la política municipal als ciutadans. Mai ningú, fins ara, ho ha fet.

Com a jove, independentista i membre de ple dret de l’ANC he decidit presentar-me a les eleccions primàries de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) a la ciutat de Manresa, per formar part de la llista de SI per les properes eleccions municipals.

L’atzucac en el que es troba el procés, per culpa d’una classe política “catalanista” que tot i tenint majoria absoluta al Parlament fa de tot menys avançar decididament cap a una DUI clara i honesta, cal tornar-nos a implicar amb un moviment independentista racional i conseqüent. Un moviment que defuigi de qualsevol mena de pacte i entesa amb l’autonomisme que ens vol seguir lligant al Regne Espanya.

Les eleccions municipals són importants perquè des dels municipis es pot treballar decididament per l’alliberament nacional: des d’exercir la sobirania fiscal fins a instar el Parlament a declarar unilateralment la independència perquè TENIM PRESSA!

Les municipals també formen part del procés i els independentistes hi hem de ser, perquè no podem entendre el futur de Manresa sense parlar del paper que la nostra ciutat tindrà en la futura Catalunya independent.

Visca la terra!

Sobre la psicologia del procés

En el sí del procés s’ha estès aquella superstició de desitjar d’una forma extrema la independència per tal d’aconseguir-la.

Aquesta creença, la de desitjar molt un objectiu per aconseguir-lo, no solament és falsa, sinó que produeix obsessió malaltissa. És aquesta la principal raó per la qual tants i tants catalans no suporten que hi hagi compatriotes seus que no s’empassin les paraules buides de Mas i de Junqueras. Per realitzar el nostre objectiu hem de desitjar-lo moderadament, adquirir les habilitats necessàries per aconseguir-ho, treballar-nos-ho molt i tenir una mica de sort. Les dues condicions intermèdies són les més importants, adquirir habilitats i treballar, i, tot i així, sovint no aconseguim el que ens proposem.

El procés, però, es basa en una falsa drecera, que lliura als catalans de treballar i aprendre, la idea de desitjar desaforadament la llibertat. Si ho fan, molts catalans pensen que de manera màgica atrauran una mena de corrent còsmic que els concedirà desitjos a l’estil de la llàntia d’Aladí. Els psicòlegs saben que desitjar massa és fins i tot contraproduent perquè desperta la resposta obsessiva de la ment.

Sovint ens agafem a idees falses que ens porten al fracàs. Si realment els catalans ens atrevíssim a explorar altres propostes per aconseguir el nostre objectiu, canviaria per complet la nostra percepció de moltes de les nostres pors o amenaces inventades sobre el procés. No ens cal desitjar la independència, ens cal treballar per aconseguir-la. Quan optarem per un independentisme racional i conseqüent?