Del BrasiL al RavaL

Bloc d'en Gerard Viader i la Taíza Brito

Mas Publica un article d’opinió al diari més important de la capital del Brasil

Deixa un comentari

El Correio Brasiliense, el diari imprès més important de la capital del Brasil, ha publicat avui, vigília de Sant Jordi, un article d’opinió del president de Catalunya, Artur Mas. Titulat “Catalunya té dret a votar“, l’article destaca la solidesa de les reivindicació independentista i de les mobilitzacions a favor dels dret a decidir, repasssant els arguments que legitimarien la convocatòria d’eleccions al 27-S: “els catalans no tenim altra sortida que utilitzar unes eleccions parlamentàries com a instrument per veure quin és el suport popular per configurar un Estat català“.

Aquí teniu l’enllaç de la publicació de l’article a l’edició digital del Correio Braziliense. I clicant a continuació baixareu el PDF de la pàgina impressa:

CB 22-04-15. Pag. 11

Si no us ensortiu amb el portuguès, podeu llegir a continuació l’article complet traduït al català:

Catalunya té dret a votar

Artur Mas, president de Catalunya

En democràcia, hi ha una prohibició que és difícilment justificable i que com a tal costa d’acceptar: la prohibició de votar. A Catalunya hi ha, des de fa temps, una majoria de la població que vol votar sobre el futur polític d’aquest territori. Vol poder decidir si Catalunya ha de continuar formant part de l’Estat espanyol o si ha arribat el moment de constituir-se en Estat independent i unir-se al concert de les nacions sobiranes en el marc de la UE. Això no és res que ens hauríem inventat els catalans: des del 2004 s’han incorporat tretze nous Estats a la UE, dels quals set no eren independents abans del 1990.

(més…)

Aquesta entrada s'ha publicat en Política el 22 d'abril de 2015 per gerardviadersauret