Del BrasiL al RavaL

Bloc d'en Gerard Viader i la Taíza Brito

Romario carrega contra la Fifa i la CBF des del Senat estant

Deixa un comentari

L’exjugador Romario, actual senador del Congrés de la República Federativa del Brasil, ha celebrat la presó dels 14 membres de la Fifa pel Departament de Justicia dels Estats Units, especialment la del expresident de la Confederació Brasilera de Futbol (CBF), José Maria Marin, a qui titllà sense paliatius de “lladre” i “rata”. Els presos són acusats de blanqueig de capitals, conspiració, compra de vots i de frau en els contractes de televisió i publicitat.

 En la seva pàgina del Facebook Romario publicà un video, parlant sobre l’esdeveniment:

(més…)

Aquesta entrada s'ha publicat en Política el 28 de maig de 2015 per gerardviadersauret

Sí, Sí que es pot. I tant que sí!!! El procés no ha mort!, llarga vida al procés!!!

Deixa un comentari

El discurs convergent de la por a la derrota independentista a Barcelona no ha colat (sic). La veritable derrotada no ha estat la independència, sino la dreta. Aquells independentistes de dretes que van treure tanta bilis per la boca contra Ada Colau, ara se l’hauran de tornar a empassar. Doncs l’esquerra ha trionfat al cap i casal de Catalunya. Punta de llança també de la revolució democràtica als Països Catalans i a les Espanyes i qui-sap-lo del Sud d’Europa. Esperem doncs que els convergents no siguin de mal perdre i que no siguin ells els que ho esguerrin tot en el tram final que ens queda per fer.

Molt recomanables, per entendre l’abast dels resultats d’ahir, els següents passatges dels respectius formadors d’opinió:

(més…)

Aquesta entrada s'ha publicat en Altres el 25 de maig de 2015 per gerardviadersauret

Un català és el seleccionador olímpic de handbol al Brasil

Deixa un comentari

El canal d’esports de Catalunya Ràdio entrevistà el gironí Jordi Ribera, actual seleccionador nacional de handbol del Brasil. El repte professional de Ribera és portar la selecció canarinha durant el cicle olímpic de Rio 2016, tractant de fer el millor paper com a anfitrions. I, si possible, igualar el rendiment de les noies! Doncs, la selecció femenina d’aquest país és l’actual campiona del món.

Fincat a São Paulo, com a seleccionador Ribera ha de fer desplaçaments per tot el país, per tal de prendre el pols als millors jugadors d’aquest esport en el país tropical. I és que Ribera està fet un autèntic rodamón, havent treballat anteriorment a les Canàries, a Guatemala, a Mèxic i a l’Argentina. Ara, com a seleccionador (per segona vegada) del Brasil, on ja hi ha viscut 6 anys, té contracte fins després dels jocs olímpics. Passat aquest compromís, li agradaria tornar a entrenar un equip a Europa.

Podeu escoltar l’entrevista sencera eN el següent enllaç de Catalunya Ràdio:

“Esportistes gironins al món”: Jordi Ribera

Aquesta entrada s'ha publicat en Societat el 14 de maig de 2015 per gerardviadersauret

Tres líders indígenes assassinats en una setmana al Nordeste del Brasil

Deixa un comentari

En poc més d’una setmana han ocorregut tres assassinats de líders indígenes als estats del Maranhão i Bahia, al Nordeste del Brasil. Aparentment, els crims no tindrien vinculació, doncs ocorregueren a centenars de kilòmetres uns dels altres, però la coincidència en la forma com s’han comès les execucions i els conflictes socials que els envolten, posen de relleu l’actualitat de la problemàtica indígena al Brasil. La notícia ha estat recollida per El País Brasil, arran de la denúncia feta pel Consell Indigenista Missioner (CIMI), entitat vinculada a la Confederació Nacional dels Bisbes del Brasil (CNBB). Els casos en qüestió foren els seguents:

(més…)

Aquesta entrada s'ha publicat en Societat el 10 de maig de 2015 per gerardviadersauret

13 de Juny – Jornada del Parlament Ciutadà Contra la Corrupció

Deixa un comentari

Després de llegir l’entrevista a José Mújica, expresident de l’Uruguai, sobre la corrupció endèmica al Brasil, un servidor s’ha convençut que, ara més que mai, toca difondre una iniciativa tant lloable per anorrear aquesta nafra de casa nostra:

Ara sí que ens toca!

Construïm un pacte social contra la corrupció

Preparem la Jornada contra la corrupció del Parlament Ciutadà

13 de juny 2015 al Centre Cívic de la Barceloneta

#ContraLaCorrupcio       Valora ara les propostes ciutadanes

El Grup Impulsor (GI) del Parlament Ciutadà, a iniciativa de la Comissió Nova Política, està preparant una Jornada per recollir, contrastar i difondre propostes ciutadanes per la transparència i contra la corrupció.

(més…)

Aquesta entrada s'ha publicat en Societat el 7 de maig de 2015 per gerardviadersauret