sobreàtic primera

El bloc de la Laura Garcia Jordan

Vànoves + cultura + sentit comú. Un 3×1 fet al Bages

Deixa un comentari

Vànoves, coixins, llençols fets de cotó amb un disseny cuidat i un
acabat de qualitat que es nota sobretot en el tacte i en la presentació. Aixovar ven a internet (aixovar.cat) i en alguns punts de comerç just. I ho fa, diu, a “preus sostenibles”. Però no es vol quedar aquí. L’escull i el repte: arribar a un públic més ampli sense passar pels filtres i els marges de les grans distribuïdores. La clau: vendre el valor del producte en tota la seva dimensió, desde la diferencia i la qualitat. I això, Aixovar ja ho té: el valor de la tradició i el saber cotoner del Bages aplicat en el procés de producció, fet íntegrament a la zona, i un producte ben pensat, ben fet i ben acabat. Ho vam comprovar ahir durant l’última connexió en directe de Sobreàtic primera per a El secret de l’estiu de Catalunya Ràdio.

(més…)

Aquesta entrada s'ha publicat en General el 31 d'agost de 2010 per lgarcia

Llençols com els d’abans? Avui, a ‘El secret de l´estiu’

Deixa un comentari

“La història sorgí així: un bon amic es va quedar una nit a casa i li vaig posar els llençols de l’àvia…’..i tu, que saps tant de tèxtil, per què no fas alguna cosa semblant?'” I va néixer Aixovar, un projecte que es proposa recuperar el saber, la tradició i la cultura tèxtil del Bages, especialment la cotonera. Vànoves, llençols, coixineres i molts altres productes dissenyats i teixits al Bages i amb un preu just per a totes les parts. En voleu saber més? Avui, entre les 17.45h i les 18h a El secret de l´estiu de Catalunya Ràdio.

Aquesta entrada s'ha publicat en General el 30 d'agost de 2010 per lgarcia

Trossos de marbre per fer un banc a bon preu. Qui compra?

Deixa un comentari

Si ho mireu a les fotos (aquí i també al Facebook) ho veureu més clar. Són trossos de marbre engabiats. Amb això es fan les potes i el respatller. Després cal collar-hi els taulons de fusta -amb el certificat que garanteix que prové de boscos ben gestionats des del punt de vista econòmic, social i ecològic- i ja tenim el banc Relaja. Ahir el vam construir expressament a El Prat de Llobregat, a la carretera de la Bunyola, per a El secret de l´estiu (escolteu-ho aquí). És un banc original. Crida l’atenció i alguns dubtes: ‘una estanteria? un banc?’. La singularitat més important és que per construir-lo es reutilitza un residu molt fàcil d’aconseguir, el marbre. El disseny està pensat perquè sigui fàcil construir-lo i que, per exemple, ho puguin fer nois d’escoles tallers. Així es fomenta l’ocupació local.

(més…)

Aquesta entrada s'ha publicat en General el 24 d'agost de 2010 per lgarcia

Avui, construïm un banc sostenible. Ens acompanyeu?

Deixa un comentari

Aquest tarda -cap a les 17.45h a El Secret de l’estiu de Catalunya Ràdio- construïrem en directe un banc urbà sostenible. Es tracta de Relaja, un moble urbà construït a partir de residus de marbre, que pretén contribuir al desenvolupament econòmic local i que al 2009 es va endur una menció d’honor en el Premi Disseny per al Reciclatge de la Generalitat de Catalunya. Ens plantarem a la Carretera de la Bunyola, 76, a El Prat de Llobregat, amb els seus creadors per conèixer els detalls del projecte i copsar en directe les opinions dels vianants. En poques hores comencem a muntar les potes… Ens acompanyeu?

 

Aquesta entrada s'ha publicat en General el 23 d'agost de 2010 per lgarcia

Aprenents de pagès a ciutat

Deixa un comentari

Han trobat 15.000 metres quadrats que els hi estan canviant la vida. En un espai periurbà, al costat del monestir de Sant Jeroni de la Mutra, a Badalona i a tocar de Santa Coloma de Gramenet, molt a prop de la densitat, dels edificis, dels cotxes, de la contaminació. Aquí, però, no es veu res d’això. Només camps, boscos, la torre del monestir i en algunes parts, una mica de mar. En aquest espai, una mica més d’una illa de l’Eixample –que vam conèixer en l’espai setmanal de El secret de l’estiu de Catalunya Ràdio-, hi cultiven
verdura i fruita ecològica que, de moment, va a parar a les famílies
que formen part de la cooperativa de consum El Cabàs de Santa Coloma. L´Antonio, la Dolors, la Conxi, en Ramon, l’Alí, en Jordi i uns quants voluntaris més són Conreu Sereny, una nova associació i un projecte que es va posar en marxa a l’abril i que ja té forma de tomàquets, carbassons, mongetes… És un projecte nascut en temps de crisi i pensat, també, per crear
ocupació.

(més…)

Aquesta entrada s'ha publicat en General el 17 d'agost de 2010 per lgarcia

Horts urbans que donen feina?

Deixa un comentari

Avui, desde la Vall de Betlem, entre Badalona i Santa Coloma de Gramenet, coneixerem el projecte de Conreu Sereny. Ens explicaran com s’ho han fet per posar en marxa uns horts ecològics que al mateix temps són un projecte d´autoocupació i un espai de treball per a persones en situació d’exclusió social. A partir de les 18h, a Catalunya Ràdio.

Aquesta entrada s'ha publicat en General el 16 d'agost de 2010 per lgarcia

De dofins (molt) a prop de casa i de (molta) passió pel mar

Deixa un comentari

Hem vist El Bulli des del mar i ens han dit que en Ferran Adrià té una cita pendent per sortir a veure dofins amb el catamarà de Ninam: ‘cada vegada que ens ha trucat anàvem plens’. Sabem  que desde aquesta coberta s’han vist balenes, dofins, peixos lluna i mantes i s’han patit tempestes i llamps malaguanyats. I hem comprovat que cada dia, a bord del catamarà Dzul Haà, s’hi viu una petita aventura amb olor de mar. Ahir, vam haver de girar cua enmig de llamps i trons. I des de port, ja sota cobert,  vam fer la connexió en directe per a El secret de l’estiu.
Nica, Inuk, Nereida, Anak i Moanà. Les inicials dels noms de cinc dofins mulars captius durant anys al zoo de Barcelona donen noml projecte Ninam. Són l’Albert, que durant una pila d´anys va ser entrenador de la mediàtica orca Ulisses, la Gemma i alguns altres navegants que des del port de Roses, a bord del seu catamarà Dzul Haà, treballen per la protecció de la fauna marina, especialment dofins i balenes, al Parc Natural del Cap de Creus. Ho fan col·laborant amb la universitat i d’altres organitzacions de recerca, però sobretot han impulsat un programa d’ecoturisme pensat per a tothom qui estigui interessat a conèixer de primera mà aquest entorn natural: sortides d’un o dos dies de navegació per veure dofins i peixos lluna, ecosnorkelling per conèixer el fons marí… (llegeix sencer)

(més…)

Aquesta entrada s'ha publicat en General el 3 d'agost de 2010 per lgarcia

Sentirem els dofins?

Deixa un comentari

Avui, avancem l´espai Catalunya Ràdio a les 17.45h. Ens embarquem al port de Roses amb el projecte Ninam, que es dedica a la recerca de cetacis i promou l´ecoturisme a l´entorn del Parc Natural del Cap de Creus. Sortirem amb el catamarà  Dzul Haà a mar obert, parlarem amb l´Albert López, responsable del projecte Ninam, i amb la Lucía Martina Martín López, una biòloga marina que està fent un projecte de medició del soroll marí. A veure si sentim algun dofí!

Aquesta entrada s'ha publicat en General el 2 d'agost de 2010 per lgarcia