sobreàtic primera

El bloc de la Laura Garcia Jordan

De dofins (molt) a prop de casa i de (molta) passió pel mar

Deixa un comentari

Hem vist El Bulli des del mar i ens han dit que en Ferran Adrià té una cita pendent per sortir a veure dofins amb el catamarà de Ninam: ‘cada vegada que ens ha trucat anàvem plens’. Sabem  que desde aquesta coberta s’han vist balenes, dofins, peixos lluna i mantes i s’han patit tempestes i llamps malaguanyats. I hem comprovat que cada dia, a bord del catamarà Dzul Haà, s’hi viu una petita aventura amb olor de mar. Ahir, vam haver de girar cua enmig de llamps i trons. I des de port, ja sota cobert,  vam fer la connexió en directe per a El secret de l’estiu.
Nica, Inuk, Nereida, Anak i Moanà. Les inicials dels noms de cinc dofins mulars captius durant anys al zoo de Barcelona donen noml projecte Ninam. Són l’Albert, que durant una pila d´anys va ser entrenador de la mediàtica orca Ulisses, la Gemma i alguns altres navegants que des del port de Roses, a bord del seu catamarà Dzul Haà, treballen per la protecció de la fauna marina, especialment dofins i balenes, al Parc Natural del Cap de Creus. Ho fan col·laborant amb la universitat i d’altres organitzacions de recerca, però sobretot han impulsat un programa d’ecoturisme pensat per a tothom qui estigui interessat a conèixer de primera mà aquest entorn natural: sortides d’un o dos dies de navegació per veure dofins i peixos lluna, ecosnorkelling per conèixer el fons marí… (llegeix sencer)

Aquests dies els acompanya la Lucía Martina Martín, una joveníssima biòloga marina de la Universidad de La Laguna de Tenerife, que fa una recerca per conèixer el soroll del fons marí d’aquesta zona. La Lucía, una altra apassionada pel mar tot i haver nascut terra endins, a Aranda de Duero, treballa per l’organització Alnitak en una investigació per al
projecte Life-Indemares per a la protecció i l’ús sostenible de la biodiversitat marina a l´Estat espanyol. La Lucía ja ha començat a submergir el seu hidròfon i ho farà durant una setmana al Parc Natural del Cap de Creus per conèixer la contaminació acústica en aquest tros de mar. Per fer-ho, ha de trobar el so neutre: sense vaixells, sense animals, sense pescadors, sense persones… Així que ja ho sabeu, si aquests dies nedeu per aquí, compte amb el que dieu o feu-ho amb la boca ben tancada. En tot cas, si sentiu això, és que esteu a prop d’un grup de caps d’olla en plena conversa. Un regal preciós de la Lucía.

Aquesta entrada s'ha publicat en General el 3 d'agost de 2010 per lgarcia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.