sobreàtic primera

El bloc de la Laura Garcia Jordan

Aire, per dins i per fora

Deixa un comentari

La primera vegada que vaig sentir a parlar de La casa de l’aire vaig pensar que, de fet, totes les cases havien de ser així. Un lloc on l’aire, en el sentit literal i metafòric, fos bo i circulés per dins i per fora amb naturalitat. Resulta, però, que la cosa no va ben bé així. I cada cop més costa trobar espais nets en els llocs on vivim, especialment a les ciutats. La contaminació, el canvi climàtic… hi ha molts factors que fan créixer el risc d’afeccions respiratòries, especialment les al·lèrgies entre els més petits. És aquí on té sentit La casa de l´aire de la Fundació Roger Torné que, essencialment, proposa un seguit d’activitats per a l’educació respiratòria a l’aire lliure. Durant el curs, ho fan un cop per setmana, amb el programa Respiro i a l´estiu es concentra en deu dies de colònies al Montseny.

(més…)

Aquesta entrada s'ha publicat en General el 27 de juliol de 2010 per lgarcia

Avui, respirem al Montseny

Deixa un comentari

Avui, estrenem l´espai de Sobreàtic primera a El secret de l’estiu de Catalunya Ràdio. Ens desplacem amb la mòbil a Sant Pere de Vilamajor. Hi anem a conèixer les colònies Airea, organitzades per la Fundació Roger Torné, pensades per nois i noies amb problemes respiratoris, d´al·lèrgies alimentàries i d´obesitats. En un espai privilegiat, lluny de la ciutat i la calor, al Parc Natural del Montseny, parlarem amb els nois i podrem conèixer amb detall quin ambient s´hi respira en viu i en directe. Avui, a partir de les 18.30h.

Aquesta entrada s'ha publicat en General el 26 de juliol de 2010 per lgarcia

Des del sobreàtic

Deixa un comentari

A vegades és difícil veure-hi. I ens cal explorar, agafar altura i adonar-nos que hi ha coses que ens havien passat per alt. Petites o grans, diferents, innovadores, sovint estranyes i a vegades quasi invisibles, imperceptibles, silenciades, conscientment col·locades als marges, fora de l´angle de visió. Si dic coses, vull dir idees, activitats, projectes, organitzacions… Que a través de l´art, la tecnologia i les xarxes socials, desde la gestió del lleure, del turisme o de l´agricultura i encara desde molts altres llocs aporten, desperten, transformen i sovint ens ajuden a viure millor. Almenys ens donen opcions. Des d´aquí, afinaré la mirada. Una mirada atenta, microscòpica si cal. I a poc a poc, anirem habitant aquest sobreàtic primera. Hi voleu entrar?

I poso en marxa el bloc pocs dies abans de començar una col·laboració a Catalunya Ràdio, a El secret de l’estiu amb la Núria Coll, on parlaré d´alguns d´aquests projectes, en format estiuenc, a partir del 26 de juliol, els dilluns fins a finals d´agost. Us ho aniré explicant.

Aquesta entrada s'ha publicat en General el 15 de juliol de 2010 per lgarcia