Blog d'en Xavier Mir

Un dels 2.079.340 vots del 21 de desembre de 2017

20 de novembre de 2014
1 comentari

Articles (en castellà) sobre política de Romania i Moldàvia

Arran de la revolta de la diàspora que diumenge va fer president de Romania el liberal Klaus Iohannis (a la imatge) tal com vaig explicar al darrer apunt i que els mitjans del país lògicament també han recollit (l’Ara dilluns i dimarts, TV3, El Punt – Avui, etc.), potser val la pena aprofitar per recomanar un seguit de blogs o de columnistes que, encara que escriguin en castellà, poden ser útils a qui vulgui estar una mica més al cas de la política d’aquests dos països i no entengui el romanès. Dos països, dic, perquè diumenge 30 hi ha eleccions al Parlament de la República de Moldàvia, unes eleccions que també són importants per a l’orientació europea d’aquest petit estat que és veí d’Ucraïna, que té el conflicte congelat de Transnístria a dins del seu territori, que pateix bloquejos de la Federació Russa i que viu amb la por al cos en un dels extrems d’Europa.

Entre els blogs en castellà tenim el de l’Àlex Amaya Quer, România prin perdea. Amaya és doctor en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona i viu a Cluj-Napoca, a Romania. I pel que fa a articles d’anàlisi a la premsa, el professor de filosofia política de la Universitat Pompeu Fabra Camil Ungureanu ha publicat a El País  “Una gran sorpresa contra los sondeos“, mentre que la periodista Corina Tulbure va publicar a Público Elecciones en Rumanía: candidato único, el mercado” el passat 2 de novembre. Si els lectors d’aquest apunt coneixeu altres fonts, us agrairé molt que deixeu algun comentari a l’apunt.

Com a anècdota, acabo l’apunt amb una referència a la cantant romanesa Alexandra Stan, que és una de les veus que ha col·laborat al disc de la Marató. La música sempre és una bona eina per emocionar i unir les persones. Per tant, us animo a saber més coses d’aquesta cantant i d’altres artistes romanesos i moldaus i aprofito per donar les gràcies a la persona o persones que han fet les gestions per incorporar la seva veu al disc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!