Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

18 d'abril de 2013
0 comentaris

Canes 2013 · Sessions Especials: la selecció

FOTO Element de la imatge gràfica del 66è Festival de Canes

Les Sessions Especials del Festival de Canes acaben sent eufemisme per evitar dir que és l’apartat del certamen especialment dedicat als documentals (llevat els de caràcter cinèfil, que solen anar a Cannes Classics). Certament, també s’hi sol programar alguna ficció aïllada: enguany, per exemple, un film de Stephen Frears que recrea el combat entre el boxador Muhammad Alí i el Govern dels EUA, ran de la negativa del primer a anar a la Guerra del Vietnam. I, des de fa algunes edicions, també es programa en aquesta secció el que no és sinó la recompensa promesa als guanyadors de la Cinéfondation: quan es guanya a la Cinéfondation s’adquireix el dret de participar en alguna secció del Festival amb el primer llargmetratge i, pel que es veu, si la cosa no està per anar a Competició ni a Un Certain Regard, Sessions Especials esdevé un aparador que, si més no, permet als organitzadors complir amb la promesa feta.

A la programació feta pública avui tot fa pensar que hi manquen alguns títols. Segurament 1 en Competició, 2 altres en Fora de Competició (1 potser en sessions de mitjanit), uns 5 a Un Certain Regard i no hem de descartar que uns 4 o 5 més a Sessions Especials, si ho comparem amb la quantitat de títols que es van oferir a les anteriors edicions. Òbviament, a mesura que es vagi afegint pel·lícules a la Selecció Oficial, en tots els apartats, els aniré incorporant als diferents i respectius apunts, com a actualitzacions.

Canes 2013 · Sessions Especials: la selecció.

Muhammad Ali’s Greatest Fight. Direcció: Stephen FREARS. Guió: Shawn Slovo. Telefilm de producció nord-americana (HBO). Amb Christopher Plummer, Danny Glover, Frank Langella. El combat més important que va mantenir Muhammad Ali fou amb el govern dels Estats Units. Aquesta és una pel·lícula sobre la política i l’arrogància amb què es van venjar del més gran esportista del segle XX per la seva negativa a participar a la Guerra del Vietnam. Més Informació: Imdb (ang) | Comme Au Cinema (fr) | Direcció: Stephen Frears.

Stop The Pounding Heart. Direcció: Roberto MINERVINI. Més Informació: Imdb (ang) | Comme Au Cinema (fr) | Direcció: Roberto Minervini.

Weekend of a Champion. Direcció: Roman POLANSKI. Més Informació: Imdb (ang) | Comme Au Cinema (fr) | Direcció: Roman Polanski.

Seduced and Abandoned. Direcció: James TOBACK. Producció nord-americana. Amb Martin Scorsese, Alec Baldwin, Roman Polanski. Documental. Més Informació: Imdb (ang) | Comme Au Cinema (fr) | Direcció: James Toback.

Sessió Especial Cinéfondation.

Bite The Dust (Otdat Konci | Bite The Dust). Direcció: Taisia IGUMENTSEVA. Més Informació: Imdb (ang) | Comme Au Cinema (fr) | Candidata a la Càmera d’Or | Direcció: Taisia Igumentseva (Primer premi de la Cinéfondation 2012, amb De camí (Doroga na))

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!