Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

22 d'abril de 2017
0 comentaris

Resseguint les petjades de Francesc Maspons a Bigues i Riells

Avui hem fet la primera reunió ordinària de la junta directiva del Col·lectiu Maspons i Anglasell a la població d’on era originari, Bigues i Riells. Al matí ens ha rebut la regidora de cultura, Maite Escobar, al centre cívic municipal i en ha lliurat exemplars d’una novel·la infantil escrita per Francesc Maspons l’any 1921, signada amb el pseudònim de Blai Einer, que l’Ajuntament ha reeditat l’any passat amb motiu del centenari del seu naixement.

A la trobada hem acordat organitzar una primera jornada de debat prevista pel proper 15 de juliol amb un programa que mirarà d’abastar temàtiques de caire constitucional vinculades al nou estat català i d’altres de sectorials (hisenda, funció pública, ordenació territorial… entre d’altres).

Enllestida la feina ens hem entaulat per dinar a Can Traver, un magnífic restaurant ubicat en una masia del segle XIX. Deprès d’una plàcida sobretaula hem fet cap a la casa pairal dels Maspons, datada l’any 1681, on hem saludat els seus familiars que amablement ens l’han mostrat, quedant els assistents impressionats per les seves dimensions grandioses i el bon estat de conservació del llegat de l’eminent jurista. Finalment, amb l’alcalde de la localitat, Joan Galiano, els membres del col·lectiu i els Maspons ens hem compromès a col·laborar per difondre el llegat de l’il·lustre jurista català.

De tornada cap a Tarragona ens hem aturat un moment a la població veïna, L’Ametlla del Vallès, per fer un got de vi al restaurant La Masia i així poder fotografiar l’enrajolat de ceràmica de l’entrada. Es tracta d’una iniciativa del Centre Roger de Flor de l’any 1906 que diu així:

“Amau-vos com a germans y mercadejeu com a estranys.

El català que deixa de ser català no és res.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!