Blog d'en Xavier Mir

Un dels 2.079.340 vots del 21 de desembre de 2017

15 d'octubre de 2010
0 comentaris

#votaindependencia: ens en sortirem? (falten 44 dies)

Estem d’enhorabona perquè el twitter de @Laporta2010, que té més de 6.000 seguidors, s’ha incorporat amb piulades com aquesta o aquesta altra –o, des del perfil de @solidaritatcat, amb aquesta o repiulant tercers– al #votaindependencia. Això passa després que diversos piuladors i piuladores d’Esquerra com @jordedu, @yuribcn, @Toni_G_Estevan, @ivanaranda, @gomezdelmoral, @raulpresseguer, @bernatcostas o @jordicasals entre molts altres ja hi hagin participat també. En el cas d’aquest darrer, a més, tenim un excel·lent article que recull perfectament, des del legítim posicionament partidista, l’esperit d’aquesta iniciativa, tal com deia a l’apunt d’ahir. Tot plegat està fent possible que el hashtag tingui força visibilitat, però encara queda molt de camí per recórrer.

Efectivament, ja fa set dies que el hashtag  #votaindependencia corre pel twitter i pels blocs. Hem estat el número 1 a twit.cat i n’hem estat desplaçats per altres com #bandaampla –arran del concorregut programa sobre les xarxes socials– o #homenormal –l’enèsima pífia dels il·luminats per en Collboni–, però encara ens mantenim entre els deu primers i tornem a recuperar posicions. De fet, si fem cas del web d-noise.net, el nostre hashtag porta més de 1.200 piulades a les quals han contribuït gairebé 250 persones. A diferència de crestes com les de Banda Ampla, la constància i la quantitat de contribucions són la clau d’aquesta presència. Si fem servir wthashtag.com podem comparar els resultats de #votaindependencia amb altres.

No és estrany que #etfelicitofill estigui tan ben posicionat si tenim en compte que han arribat a pràcticament 700 piulades amb més de 450 persones piulant. Aquesta és, sens dubte, la clau: que siguem molts els perfils de twitter que anem difonent el missatge. Els dies passen i el 28 de novembre s’acosta. Cal augmentar la quantitat de contribuïdors i en aquest sentit les tres formacions polítiques interpel·lades tenen un paper fonamental a l’hora d’implicar-hi els seus activistes a la xarxa.

L’èxit a la twittersfera, però, no és l’èxit de la iniciativa. El missatge no s’acaba aquí. Un cop hàgim aconseguit que la marca transversal #votaindependencia sigui reconeguda entre piuladors hem d’anar pels electors i per aconseguir que uns quants articulistes i tertulians de referència del país en parlin. I no ho faran si únicament és una campanyeta per a “friquis del 2.0”. Ho faran si realment hi veuen una actitud d’interès nacional, de profit per al moviment independentista., un revulsiu potent.  Als darrers apunts ho he intentat explicar. Algunes piulades i algunes declaracions no ajuden gaire a fer-ho possible, però malgrat tot estem determinats a demanar que es voti independència a través de qualsevol de les tres opcions. Ens en sortirem? Aconseguirem que la gran massa de votants vagi a les urnes pensant que ha de votar independència i no pas un mer canvi de govern autonòmic?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!