Mascançà

El bloc de Vilaweb Mollerussa

4 de novembre de 2013
0 comentaris

Barret Picat, 200 números (per Esteve Mestre)

La premsa comarcal s’ estremeix. Des de fa anys, aconseguir ajudes de les institucions ens com passar per un camp minat i un cop concedides, no saps quan te les pagaran…, en el nostre cas, fa uns mesos hem cobrat les ajudes de l’ any 2011. El cas és que les subvencions eren/són la tercera pota que teníem fins ara per fer una revista: subscriptors/lectors, publicitat i subvencions. Ara hi ha veus que ens aconsellen que busquem l’ import de les ajudes en el sector privat o mitjançant un mecenes o que els subscriptors es facin càrrec de les despeses totals de l’ edició de la revista.
Mentre vivim en aquest cul-de-sac des de l’ any 2010, hem continuat traient número darrera número cada dos mesos i sense abaixar el cap, en el cas de Barret Picat no hem renunciat a continuar publicant 60 pàgines i aquest 2013 per Sant Jordi, vam publicar el llibre de contes de Jaume Balcells: “El buscador de pigues i altres contes” i al juny l’ extra sobre el ninotaire de La Fuliola, Melcior Niubó.
Arribem al nº 200 amb bona salut, amb la publicació de prop de 30 articles i d’ unes 150 fotografies i imatges que és un homenatge a totes les persones que han fet possible que des de la publicació del nº 1 de Barret Picat, l’ agost de 1979, arribar fins a aquesta cruïlla del camí.
Des de l’ atalaia del Barret Picat 200, volem felicitar els 300 números de la revista Portaveu de Ponts, les revistes del Pla –Carrilet, la nostra degana, l’ Avenç i l’ Esclat- i a totes les revistes que formem els teixits de l’ ACPC i l’ APPEC, mereixedores del Premi Nacional de Comunicació 2013.
I, ara, a seguir…. Per Nadal, el 201.

Esteve Mestre i Roigé, director de la revista Barret Picat de Linyola

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!