Viníssim

bloc de vins

18 d'agost de 2008
0 comentaris

VINÍSSIM (BLOC DE VINS): UN XAREL·LO D’ALELLA PER XALAR, ROURA XAREL·LO 2007

Va de blancs una altra volta i aquesta volta tornem a Alella, DO del primer Viníssim. Ara ho fem per tastar un raïm ben conegut: el xarel·lo. Però que normalment no bevem com a vi, sinó com a cava. I encara menys com a monovarietal.

Prenem avui un xarel·lo a la fresca. Tasta’l a Viníssim i xala.

Vi: Roura Xarel·lo 2007

DO: Alella

Raïm: xarel·lo

Elaboració: vi blanc sense bóta

Grau: 12º

Preu: 4,59 €

Tast: presenta un color groc claret amb lleugers reflexos verds. Nas intens i untuós: notes de fruita estiuenca, potser raïm o meló no gaire madurs, barrejades amb notes de gessamí, també suaus. La intensitat d’olors al nas ens regala un pas de boca ple, ampli, on la dolçor dels aromes es combina amb un final més sec i persistent. Per beure’n molt.

Glopets: Roura és un celler que presenta una gran varietat de vins blancs, negres i caves. Tenim aquest xarel·lo, un sauvignon blanc, un chardonnay passat per fusta de Nevers, un blanc de blancs…, un rosat i alguns negres. Darrerament han tret un “3 Ceps” força interessant.

Són tots vins interessants, moderns i, si em permeteu la frivolitat, estan adreçats a un consum ràpid però de qualitat, a uns preus molt “competitius”.

No perdis passada si en trobes algun: blanc, negre o amb bombolles. Xarel·lo o no. Fes-lo teu, lleva el tap, omple la copa, clava el nas, xarrupa, “xarel·la” i xala, xala molt!

Salut

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!