Va de blancs una altra volta i aquesta volta tornem a Alella, DO del primer Viníssim. Ara ho fem per tastar un raïm ben conegut: el xarel·lo. Però que normalment no bevem com a vi, sinó com a cava. I encara menys com a monovarietal.
Prenem avui un xarel·lo a la fresca. Tasta’l a Viníssim i xala.
Vi: Roura Xarel·lo 2007
DO: Alella
Raïm: xarel·lo
Elaboració: vi blanc sense bóta
Grau: 12º
Preu: 4,59 €
Tast: presenta un color groc claret amb lleugers reflexos verds. Nas intens i untuós: notes de fruita estiuenca, potser raïm o meló no gaire madurs, barrejades amb notes de gessamí, també suaus. La intensitat d’olors al nas ens regala un pas de boca ple, ampli, on la dolçor dels aromes es combina amb un final més sec i persistent. Per beure’n molt.
Glopets: Roura és un celler que presenta una gran varietat de vins blancs, negres i caves. Tenim aquest xarel·lo, un sauvignon blanc, un chardonnay passat per fusta de Nevers, un blanc de blancs…, un rosat i alguns negres. Darrerament han tret un “3 Ceps” força interessant.
Són tots vins interessants, moderns i, si em permeteu la frivolitat, estan adreçats a un consum ràpid però de qualitat, a uns preus molt “competitius”.
No perdis passada si en trobes algun: blanc, negre o amb bombolles. Xarel·lo o no. Fes-lo teu, lleva el tap, omple la copa, clava el nas, xarrupa, “xarel·la” i xala, xala molt!
Salut
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!