Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

31 d'agost de 2015
0 comentaris

Venècia 2015: alguns films d’Horitzons

Informació sobre alguns films que es projecten a la secció Horitzons de la 72a Mostra de Venècia (2-12 de setembre de 2015).

Venècia 2015. Secció Horitzons. Alguns films.

Madame Courage 3 - credit NEON PRODUCTIONSMadame Courage (Madame Courage). Direcció: Merzak ALLOUACHE. Guió: pendent. Productores d’: Algèria, França, Emirats Àrabs Units. Durada: 1h30. Intèrprets: Adlane Djemil, Lamia Bezouaoui, Leïla Tilmatine, Abdellatif Benahmed, Mohamed Takerret. Sinopsi: L’ Omar, adolescent inestable i solitari, viu en una barriada de barraques de Mostaganem. Està ben enganxat als famosos psicotròpics anomenats “madame courage” -comprimits d’Artane molt valorats pel jovent algerià gràcies als seus efectes euforitzants d’invencibilitat-. Especialista de robar amb estrebades, aquest matí l’Omar va a fer-ne de les seves pel centre de la ciutat. La seva primera víctima és la Selma, una noia que passeja amb les companyes i du, evidentment, un collaret d’or. En cometre el robatori, la mirada de l’Omar topa amb la de la Selma.. Vídeos: pendent. Vendes internacionals: Neon Productions. Distribuïdores: pendent. Més informació: Imdb (ang)| My Movies (it). Festivals: Venècia 2015 | Altres festivals. Reconeixements: Premis i nominacions. Foto: Neon Productions, gentilesa de la Mostra de Venècia.

The Childhood of a Leader 1 - Tom SweetLa infantesa d’un líder (The Childhood of a Leader | L’enfance d’un chef). Direcció: Brady CORBET. Guió: Brady Corbet i Mona Fastvold.. Productores d’: Anglaterra, Hongria, Bègica i França. Durada: 1h53. Intèrprets: Liam Cunningham, Bérenice Bejo, Stacy Martin, Yolande Moreau, Tom Sweet, Robert Pattinson. Nota sinòptica: faula sobre l’ascens del feixisme al segle XX, lliurement inspirada en les vivències d’infantesa d’alguns grans dictadors del segle XX. Retrat sinistre d’un mal emergent, amb la mateixa sensació de temor que Els altres i La profecia. Sinopsi: La història d’un noi nord-americà que viu a França el 1918, quan el seu pare treballa pel govern nord-americà en la preparació del Tractat de Versalles. El que veu contribueix a modelar-li la ideologia, i nosaltres ens convertim en testimonis de com neix un ego aterridor. Vídeos: pendent. Vendes internacionals: Protagonists Pictures. Distribuïdores: pendent. Més informació: Imdb (ang)| My Movies (it). Festivals: Venècia 2015 | Altres festivals. Reconeixements: Premis i nominacions. Notes: Debut en el llargmetratge, com a director, de l’actor Brady Corbet. Foto: gentilesa de la Mostra de Venècia.

A War 2Una guerra (Krigen | A War). Direcció: Tobias LINDHOLM. Guió: Tobias Lindholm. Productores de: Dinamarca. Durada: 1h55. Intèrprets: Pilou Asbaek, Tuva Novotny, Dar Salim. Sinopsi: En Claus Michael Pedersen (Pilou Asbæk), comandant de l’exèrcit danès, està destinat a la província de Helmand, a l’Afganistan. Mentrestant, a Dinamarca, la seva dona, Maria (Tuva Novotny), brega per tirar endavant, sola, amb els seus tres fills petits. La parella només pot parlar per telèfon un cop per setmana. Al decurs d’una missió rutinària de patrulla, els talibans els ataquen, un soldat cau ferit i en Claus pren la decisió de bombardejar tota la zona, perquè un helicòpter pugui venir a rescatar el ferit. L’operació acaba amb un balanç complicat: el soldat caigut se’n surt, però sota les ruïnes troben els cadàvers d’onze dones i infants afganesos. Una decisió presa en dècimes de segon, ha tingut aquesta efectes i el marcarà per la resta de la vida. Acusat de crims de guerra, en Claus és arrestat i repatriat a Dinamarca, on haurà de fer front a un judici militar i lluitar per la seva integritat i la de la seva família. Vídeos: pendent. Vendes internacionals: Studio Canal International*. Distribuïdores: StudioCanal*. Més informació: Imdb (ang)| My Movies (it). Festivals: Venècia 2015 | Altres festivals. Reconeixements: Premis i nominacions. Foto: gentilesa de la Mostra de Venècia.

Boi Neon 1Neon Bull (Boi Neon). Direcció: Gabriel MASCARO. Guió: Gabriel Mascaro. Productores de: Brasil, Uruguai, Holanda. Durada: 1h41. Intèrprets: Julio Cazarré, Maeve Jinkings, Aline Santana, Carlos Pessoa, Vinicius de Oliveira. Sinopsi: L’Iremar treballa a Vaquejadas, un rodeo tradicional al nord-est del Brasil, on dos homes a cavall intenten abatre un toro agafant-lo per la cua. És una feina polsegosa i esgotadora, però l’Iremar és un “vaqueiro” avesat a alimentar, preparar i tenir cura dels toros. Casa seva és el camió amb què transporten els animals d’espectacle en espectacle, on conviu amb els seus col·legues: Galega, una ballarina exòtica, conductora del camió i mare de la seva filla alegre i descarada, Cacá, i Zé, el seu company de ronda al corral de bous. Junts, conformen una família improvisada, però molt unida. Però el Brasil i en concret la part nord estant canviant i la florent indústria tèxtil genera noves ambicions en l’Iremar. Estirat a la seva hamaca al darrere del camió, té el cap ple de somnis de tall de patrons, lluentons i teles exquisides amb què mentalment s’afigura els seus últims dissenys de moda sexy … Vídeos: pendent. Vendes internacionals: Artscope. Distribuïdores: pendent. Més informació: Imdb (ang)| My Movies (it). Festivals: Venècia 2015 | Altres festivals. Reconeixements: Premis i nominacions. Foto: gentilesa de la Mostra de Venècia.

_DSC5655.NEFMan Down (Man Down). Direcció: Dito MONTIEL. Guió: Adam Simon. Productores d’: EUA. Durada: 1h32. Intèrprets: Shia LaBeouf, Kate Mara, Jai Courtney, Gary Oldman. Sinopsi: En una Amèrica post-apocalíptica, l’ex marine nord-americà Gabriel Dummer busca desesperadament el parador del seu fill, acompanyat del seu millor amic i un supervivent. Vídeos: pendent. Vendes internacionals: The Solution Entertainment Group. Distribuïdores: pendent. Més informació: Imdb (ang)| My Movies (it). Festivals: Venècia 2015 | Altres festivals. Reconeixements: Premis i nominacions. Foto: gentilesa d’ MPower Pictures, via Mostra de Venècia.

Un monstruo de mil cabezas 2Un monstruo de mil cabezas (Un monstruo de mil cabezas). Direcció: Rodrigo PLÁ. Guió: Laura Santullo. Productores de: Mèxic. Durada: 1h15. Intèrprets: Jana Raluy, Emílio Echevarría, Sebastián Aguirre, Hugo Albores. Sinopsi: Un home està molt malalt i la seva dona brega perquè li apliquin un tractament recomanat per un metge però que la mútua rebutja. Vídeos: pendent. Vendes internacionals: pendent. Distribuïdores: pendent. Més informació: Imdb (ang)| My Movies (it). Festivals: Venècia 2015 | Altres festivals. Reconeixements: Premis i nominacions. Foto: gentilesa de la Mostra de Venècia.

Taj Mahal 1 © Joe D SouzaTaj Mahal (Taj Mahal). Direcció: Nicolas SAADA. Guió: Nicolas Saada. Productores de: França i Bèlgica. Durada: 1h29. Intèrprets: Stacy Martin, Louis-Do de Lencquesaing, Gina McKee, Alba Rohrwacher. Sinopsi: La Louise (Stacy Martin) té 18 anys quan el seu pare (Louis-Do de Lencquesaing) ha d’anar-se’n a Mumbai per feina. Mentre esperen per a instal·lar-se en una casa, la família s’està en una suite de l’hotel Taj Mahal Palace. Un vespre que els seus pares han sortit a sopar a la ciutat, la Louise està sola a l’habitació i sent remors estranyes als passadissos de l’hotel. Al cap d’uns minuts entén que es tracta d’un atac terrorista. L’únic recurs amb què compta per a contactar amb l’exterior és el mòbil i li permet de parlar amb son pare, que malda desesperadament per anar a trobar-la a la ciutat immersa en el caos. Sola davant del perill, la Louise passarà una llarga nit que la canviarà per sempre. Vídeos: Tràiler VO. Vendes internacionals: BAC Films. Distribuïdores: BAC Films (Fr) | RAI Cinema (It). Més informació: Imdb (ang)| My Movies (it). Festivals: Venècia 2015 | Altres festivals. Reconeixements: Premis i nominacions. Foto: © Joe D Souza, gentilesa de la Mostra de Venècia.

Zero 5Zero (Zero). Direcció: David VICTORI. Guió:  David Victori, Clara Viola. Productores d’: EUA, Anglaterra, Catalunya i Mèxic. Durada: 0h28. Intèrprets: Joe Eggold, Felix Avitia, David Atkinson. Sinopsi: Un pare intenta tornar a connectar amb el seu fill després la mort de la mare. Vídeos: pendent. Vendes internacionals: pendent. Distribuïdores: pendent. Més informació: Catalan Films (cat) |  Imdb (ang)| My Movies (it). Notes: cineasta manresà que va guanyar el Youtube Your Film Festival a Venècia 2012. Festivals: Venècia 2015 | Altres festivals. Reconeixements: Premis i nominacions. Foto: gentilesa de la Mostra de Venècia.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!