Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

6 de setembre de 2010
0 comentaris

Venècia 2010 · Competició: “La rasa”, de WANG Bing

La rasa (Jiabiangou The Ditch / La fossé)

Aquesta és la pel·lícula sorpresa que entra en competició a Venècia 2010. Quan, a final de juliol se n’anuncià la programació, els responsables del certamen van fer saber que el dia 6 de setembre hi hauria pel·lícula sorpresa, el títol de la qual no se sabria fins aquell mateix dia. Tanmateix, quan al cap d’uns dies, van afegir a la llista de títols en concurs Essential Killing, de Jerzy Skolimovsky, i van dir que així quedava tancada la competició, alguns vam pensar que aquell havia de ser el film sorpresa, que simplement se’ls havia avançat la cosa d’anunciar-ho. Però no, el director de la Mostra de Venècia, Marco Müller, fidel a una mena de tradició que mena els darrers anys, ha incorporat una pel·lícula, aquesta de Wang Bing, quan la competició ja està ben arrancada. I no és pas la primera vegada que es tracta d’un títol oriental. Ni tampoc fóra l’única que acabés amb premi dels grossos.

La rasa (Jiabiangou The Ditch / La fossé)

Director
WANG Bing. Guió WANG BING, basat en Goodbye, Jiabiangou, novel·la de YANG Xianhui i en el testimoni de TI Zhongz-heng i altres supervivents. Producció Wil Productions Ltd. (Hong Kong, la Xina), Les Films de l’Étranger (França). Coproducció Entre Chien et Loup (Bèlgica). Durada 1h49.

Intèrprets Lu Ye, Lian Renjun, Xu Cenzi, Yang Haoyu, Cheng Zhengwu, Jing Niansong. Amb la intervenció especial de Li Xiangnian, Wang Jielu, Li Deguang, Wang Dayuan, Lei Liming, Li Junqi, Feng Zi, Yuan Guangcheng, Tian Xiaoyu, Qi Gaoli, Zhao Xingfa, Chen Wenyi, Jiao Guofeng, Zhang Guangcheng, He Lei, He Xiangdong, Wang Wei, Huo Junpeng.

Sinopsi  A final dels anys cinquanta, el govern xinès va condemnar molts milers de ciutadans -considerats “dissidents de dreta”, o per les seves activitats anteriors, crítiques al Partit Comunista o simplement pels seus origens o vincles familiars- a camps de treball forçat. Deportats perquè es reeduquessin al Campament Jiabiangou, a l’oest de la Xina, al cor del desert de Gobi, a milers de quilòmetres de les seves famílies i amics, gairebé 3.000 “intel.lectuals” pobres o de classe mitjana de la província de Gansu es van veure obligats a viure en condicions de misèria absoluta. Com a resultat del treball físic extenuant, de l’ implacable clima extrem i la terrible escassetat d’aliments, molts morien cada nit a les rases on dormien. Aquesta pel·lícula n’explica el destí -un relat duríssim dels límits de la condició humana-.

Vídeos [x] Webs oficials [x]

Mostra de Venècia 2010 [Competició: “La rasa” (it / ang)]  Premis Mostra de Venècia 2010 [x]. I també Festival de Toronto 2010 [Visions: “La rasa” (ang)]

***

Més informació [IMDB (ang)] [MyMovies (it)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinéma (fr)]

Vendes internacionals [Wild Bunch] Dist. cat. [x] Dist. esp. [x] Dist. fr. [x] Dist. it. [x]

***

FOTO © Wild Bunch La rasa, de Wang Bing

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!