Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

19 de març de 2009
0 comentaris

“Up”, de Disney-Pixar, en 3D Relleu inaugurarà Canes 2009

Up (Up / Là-haut), la nova pel·lícula d’animació de la factoria Disney Pixar i produït per John Lasseter inaugurarà la 62a edició del Festival de Canes, el 13 de maig de 2009, projectant-se’n la versió en 3-D Relleu.

Es tracta d’una comèdia sobre un avi solitari que es fa amic d’un noiet amb qui viurà aventures ben espectaculars: viatjaran en globus, lluitaran contra bèsties i bandits… Això sí,  sempre soparan a l’hora prevista. L’home ven globus i, a 78 anys d’edat, aconsegueix finalment el somni d’enlairar-se cap a l’Amèrica del Sud, havent enganxat milers i milers de globus a casa seva. Però se n’adona, massa tard, que tragina un polissó a bord: un marrec de 8 anys, d’un optimisme absolut. Ells dos seran els protagonistes d’aquest film que ha codirigit Pete Docter, a qui devem, entre d’altres, Monstres (2001) i que és autor de les històries originals de Toy Story (1995), Toy Story 2 (1998) i Wall·E (2008). L’altre codirector de Up n’és també el guionista, Bob Peterson, conegut especialment com a guionista de Buscant en Nemo (2003).

John Lasseter, que n’és el productor executiu, és ara mateix una autoritat absolutament reconeguda mundialment en el camp de l’animació. De fet, enguany també la Mostra de Venècia li lliurarà el Lleó d’Or a la carrera. Director creatiu de Walt Disney Animation Studios i de Pixar Animation Studios, atresora ja un parell d’Oscar i ha estat candidat a estatueta un total de 5 ocasions. Com a productor o director, li devem títols com ara Toy Story, Toy Story 2, Cars, Buscant en NemoRatatouille, Wall·E

Up té l’honor de ser la primera pel·lícula d’animació que inaugura un Festival de Canes, tot i l’interès que el certamen ha parat al gènere al llarg de la seva història, acollint en selecció oficial obres com Dumbo (1947). El planeta salvatge (1973), El gat Fritz (1974), Shrek (2001), Les Triplettes de Belleville (2006), Shrek 2 (2004), Kung-Fu Panda (2007), Persèpolis (2007), Vals amb Bashir (2008). I fóra pas estrany que aquest mateix 2009 seleccionés en competició L’Illusioniste, de Sylvain Chomet.
 
Webs oficials [up (ang)]

Més informació sobre Up  [imdb (ang)] [gencat (cat)] [commeaucinema (fr)]  [mymovies (it)]

FOTO Up, de Pete Docter i Bob Peterson

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!