Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

1 de maig de 2012
0 comentaris

Setmana de la Crítica – Canes 2012 · Sessions Especials: “J’enrage de son absence”, de Sandrine Bonnaire

J’enrage de son absence (J’enrage de son absence | Maddened by his absence)

Segona pel·lícula que dirigeix l’actriu Sandrine Bonnaire (Gannat, Auvergne, França, 31.05.1967), després del documental Elle s’appelle Sabine (sobre la seva germana autista, de 38 anys d’edat) i del curtmetratge Le dessin de Paul, integrat dins d’un conjunt de curts en favor de la tol·lerància.

Sandrine Bonaire (..) passa a la ficció. Nou repte, nova aposta, perfectament reeixit. “J’enrage de son absence”… Això és d’antuvi, la frase d’un home, William Hurt, que la du per les roderes d’un amor ferit i endolat, no del tot esvaït i certament forassenyat  (Charles Tesson, delegat general de la Setmana de la Crítica)

J’enrage de son absence (J’enrage de son absence | Maddened by his absence)

Director: Sandrine Bonnaire. Guió: Sandrine Bonnaire, Jérôme Tonnerre. Producció: Mon Voisin Productions (França). Coproducció: Mosaique Films (França), Iris Productions (França),  Durada: 1h38.

Repartiment: William Hurt (Jacques), Alexandra Lamy (Mado), Augustin Legrand (Stéphane), Jalil Mehenni (Paul), Matteo Trevisan (Félix).

Sinopsi: En Jacques, que ronda els cinquanta, torna a França, per a ocupar-se de l’herència de son pare. Fa deu anys, n’havia marxat per anar a viure als Estats Units, fugint d’un dol compartit amb la seva dona, la Mado. Aquesta es troba que, al cap de tant de temps de no saber-ne res, quan ella ha refet la vida amb l’Stéphane i el seu fill de set anys, en Paul, ara en Jacques li reapareix. Sembla que ell encara no ha acabat de superar aquella mort que els va distanciar. En tot cas, quan es troben i sap de l’existència d’en Paul, demana de conèixer-lo. De primer, la Mado dubta; però ho acaba acceptant, tot i que no en diu res al seu actual marit. De mica en mica es va enfortint el lligam entre en Jacques i en Paul, fins al punt que la Mado comença a preocupar-se i acaba tallant-ho en sec. Tanmateix, en Jacques no està disposat a quedar-se amb els braços plegats…

***

Vídeos: Tràiler VO.

Webs oficials: Web oficial | Facebook | Twitter.

AP: Rendez-Vous. Vendes internacionals: Films Distribution. Distribuïdores confirmades abans o durant Canes 2012: Ad Vitam.

Més informació: Imdb (ang) | Cineeuropa (ang/esp/fr/it) | Sensacine (esp) | AlloCiné (fr) | CommeAuCinema (fr) | MyMovies (it).

***

SETMANA DE LA CRÍTICA – CANES 2012 Sessions Especials: J’enrage de son absence (fr / ang). 

Premis a Canes 2012: Pendent.


Apunts de context en aquest blog: Canes 2012: programa diari | Tot Canes 2012 | Setmana de la Crítica – Canes 2012: la selecció.

Apunts d’actualització, en aquest blog, posteriors a Canes 2012: pendent.


Informacions al marge de Canes 2012 i fins a l’estrena a Catalunya.

Informacions, incloses novetats de distribució: pendent.

Altres festivals: pendent. Premis: pendent.

***

FOTO © Ad Vitam J’enrage de son absence, de Sandrine Bonnaire

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!