Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

2 de maig de 2012
0 comentaris

Setmana de la Crítica – Canes 2012 · Sessions Especials: “Broken”, de Rufus Norris (Inauguració)

Broken (Broken)

“Opera prima” de Rufus Norris (Cambridge, Anglaterra, 16.01.1965), director teatral i actor, que havia realitzat anteriorment el curtmetratge King Bastard (2009), història escrita amb la seva dona, sobre els retrets d’una noia cap al seu avi, amb qui ha crescut. Ara, tot adaptant la novel·la Broken, de Daniel Clay, torna a centrar-se en una noieta (del nord de londres) que esdevé testimoni d’una agressió violenta i això li canvia la vida.

(..) amb Tim Roth i Cillian Murphy, a partir d’una música de Damon Albarn, “Broken” descriu, pels ulls d’una noia, la vida del veïnat, tumultuosa si més no, conseqüència de delits de felicitat i destins frustrats per la gelosia o l’odi. Ho fa de manera virtuosa, amb un to pujat, molt visual, que contrasta amb la negror observada sense esmorteir-la, ja que hi descobrim la gravetat a través de la mirada sorpresa de la protagonista, interpretada per Eloïse Laurence, revelació del film, que fa així el dur aprenentatge de l’amor i la seva crueltat (Charles Tesson, delegat general de la Setmana de la Crítica)

Broken (Broken)

Director: Rufus Norris. Guió: Mark O’Rowe, basat en la novel·la Broken, de Daniel Clay. Producció: Cuba Pictures* (Anglaterra). Durada: 1h30. “Opera prima”.

Intèrprets: Tim Roth, Cillian Murphy, Rory Kinnear, Robert Emms, Zana Marjanovic, Clare Burt, Bill Milner, Denis Lawson, Eloise Laurence.

Sinopsi: Havent presenciat una agressió brutal, la Skunk s’dona que la casa on viu, el barri, l’escola, se li han convertit en indrets estranys, gairebé hostils. Les certeses tranquil·litzadores de l’infància han quedat substituïdes per la por i el desconeixement. I encarant un futur que ha esdevingut més fosc, la seva innocència no és ja sinó un record. Buscant confort en l’amistat silent d’en Rick, un noi tendre però atonyinat per la vida, la Skunk haurà de triar entre seguir un camí en què ja no es reconeix o abandonar les ruïnes de la seva antiga vida…

***

Vídeos: Tràiler VO.

Webs oficials: Web oficial | Facebook | Twitter.

AP: PR Contact Vendes internacionals: Wild Bunch. Distribuïdores confirmades abans o durant Canes 2012: Le Pacte.

Més informació: Imdb (ang) | Cineeuropa (ang/esp/fr/it) | Sensacine (esp) | AlloCiné (fr) | CommeAuCinéma (fr) | MyMovies (it).

***

SETMANA DE LA CRÍTICA – CANES 2012  Sessions Especials – Inauguració: Broken (fr / ang). 

Premis a Canes 2012: Pendent.


Apunts de context en aquest blog: Canes 2012: programa diari | Tot Canes 2012 | Setmana de la Crítica – Canes 2012: la selecció.

Apunts d’actualització, en aquest blog, posteriors a Canes 2012: pendent.


Informacions al marge de Canes 2012 i fins a l’estrena a Catalunya.

Informacions, incloses novetats de distribució: pendent.

Altres festivals: pendent. Premis: pendent.

***

FOTO de Nick Wall Broken, de Rufus Norris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!