Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

27 de maig de 2012
0 comentaris

Premis FIPRESCI de la Crítica Internacional a Canes 2012

La Federació Internacional de la Premsa Cinematogràfica (FIPRESCI) atorga cada any els seus premis de la crítica mitjançant un jurat específic i estructurats en tres apartats: un per a un film de la Competició, un per a una pel·lícula d’Un Certain Regard i un per a un títol projectat a la Quinzena dels Realitzadors o a la Setmana de la Crítica.

En guany, el Jurat de FIPRESCI l’han format el serbi Borislav Abdjelic (president), l’alemanya Beatrice Behn, la xilena Pamela Biénzobas, la italiana Paola Casella, la francesa Isabelle Danel, l’anglesa Rita Di Santo, la francesa  Laura Laufer, l’holandès Ronald Rovers i el portuguès Rui Tendinha. I aquest ha estat el seu palmarès:

Premi FIPRESCI a un film de la Competició.

A la boira (V tumane | In The Fog | Dans la brume), de Sergei LOZNITSA. Producció germano-letona-russo-bielorussa. Amb Vladimir Svirski, Vlad Abashin, Sergei Kolesov. Drama existencial, basat en la novel·la de ‘escriptor bielorús Vasiliy Bykov. Un bosc de la Bielorússia ocupada pels alemanys, el 1942. Dos partisans. Un home a liquidar, acusat de col·laboracionisme. Com prendre una opció moral en circumstàncies en què ja no hi ha moral? A la Segona Guerra Mundial, ningú no és innocent. El prestigiós documentalista Sergei Loznitsa (La meva felicitat) segueix novament el recorregut d’un personatge abocat a un atzucac. Durada: 2h07.

Premi FIPRESCI a una pel·lícula d’ Un Certain Regard.

Les bèsties del sud salvatge (The Beasts of The Southern Wild | Les bêtes du sud sauvage), de Benh ZEITLIN. Producció nord-americana. Amb Quvenzhané Wallis, Dwight Henry. Gran Premi del Jurat de Sundance 2012 (US Dramatic Competition, “opera prima” de Benh Zeitlin, cineasta de Nova Orleans (EUA) que debuta amb una ficció de tons apocalíptics (pujada del nivell del mar, reaparició d’animals prehistòriques…) i té de protagonista una intrèpida nena de sis anys i son pare. Units per un fort vincle, la nena se’n va a buscar la mare desapareguda, quan el pare emmalalteix i la natura s’engresca. Durada: 1h32.

Premi FIPRESCI a un títol projectat a Quinzena Realitzadors o Setmana Crítica.

Rengaine (Rengaine | Hold Back), de Rachid DJAÏDANI. Producció francesa. Amb Slimane Dazi, Stéphane Soo Mongo, Sabrina Hamida. Opera prima del paleta, guarda de seguretat, boxejador, actor de teatre i cinema, novel·lista i doocumentalista francès Rachid Djaïdani, que ara debuta al camp dels llargmetratges de ficció sobre la topada de mentalitats que es produeix quan es volen casar un noi cristià de raça negra i una xicota magrebina. Durada: 1h15. Projectada a Quinzena dels Realitzadors.

***

FOTO A la boira, de Sergei Loznitsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!