Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

8 de novembre de 2013
0 comentaris

George Clooney presentarà “The Monuments Men” a la Berlinale 2014

FOTO © 2013 Twentieth Century Fox Film Corporation George Clooney, al rodatge de The Monuments Men

Pocs dies després que es fes públic que la nova pel·lícula de George Clooney, The Monuments Men, es deixava córrer la cursa dels Oscar 2013, tot endarrerint-ne l’estrena al 7 de febrer de 2014, s’acaba de confirmar que es presentarà al Festival de Berlín, en la que serà la seva estrena internacional.

Rodada als estudis Babelsberg, de Postdam, a la regió de Goslar i a Berlín, entre altres localitzacions, aquesta coproducció germano-nord-americana, The Monuments Men es basa en una història real i centra l’atenció en un atípic escamot que, a la Segona Guerra Mundial, va tenir encomanada la feina de fer cap a Alemanya per a recuperar les obres d’art robades pels nazis i retornar-les als seus legítims propietaris. Això hauria pogut esdevenir una missió impossible: amb l’art entrampat a les línies enemigues i amb l’exèrcit alemany que havia rebut ordres de destruir-ho tot a mesura que el Reich s’enfonsava, com podrien aquella gent —set directors de museus, conservadors, i historiadors de l’art, tots més familiaritzats amb Miquel Àngel que amb una M-1— tenir cap esperança de reeixir? Però aquells “Monument Men” —així se’ls anomenava— es van trobar en una cursa contrarrellotge per evitar la destrucció de mil anys de cultura i així és com van arriscar la vida per a protegir i defensar algunes de les fites més grans de la humanitat.

Polifacètic —director, guionista, productor i actor—, George Clooney ha congriat un repartiment important per a The Monuments Men: Matt Damon, Bill Murray, John Goodman, Jean Dujardin, Bob Balaban, Hugh Bonneville i Cate Blanchett —un altre film, doncs, que pot aportar a la catifa vermella de la Berlinale un bon grapat de cares conegudes—.

El llibre epònim de Robert M. Edsel i Bret Witter és a la base del guió que han escrit George Clooney i Grant Heslov —tàndem responsable dels guions d’altres films de l’actor-cineasta, com Bona nit i bona sort (2005) i Els idus de març (2011), i equip productor també d’una pel·lícula com Argo (2012), guanyadora de l’Òscar—

Més informació: Web oficial | Facebook oficial.

Cap a cinc milions de béns culturals robats pels nazis van ser retornats als seus països d’origen en acabar la II Guerra Mundial. Com ha demostrat la recent troballa de Munich, aquell espoli d’obres d’art no ha perdut actualitat. Una realitat no prou coneguda, The Monuments Men la posa a l’abast d’una àmplia audiència mundial, ha manifestat Dieter Kosslick, el director del Festival de Berlín.

Clooney ha estat present en diverses ocasions a la Berlinale, com a intèrpret, director o productor de films seleccionats, si bé The Monuments Men sera el segon film dirigit per ell que hi participi —l’anterior fou Confessions of a Dangerous Mind (2003)—.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!