Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

8 de maig de 2014
0 comentaris

Festival de Canes 2014: Un Certain Regard

Famílies, famílies, famílies… com gairebé sempre, però potser més que mai, són l’eix temàtic d’Un Certain Regard del Festival de Canes 2014. Pare i filla que van a la recerca de Xauxa; pare i filla que mantenen una relació tèrbola; una filla a qui han de protegir de la violència del pare;  mare i fill adolescent que s’endinsen en un món obscur i desconegut; una nena delerosa que els pares se l’estimin; una parella que en passen una de grossa i han d’encarar els canvis; dos fills a la recerca del pare; un pare covard davant la seva família; una parelleta encarada a la crisi econòmica; una “girl” granadeta que pot aspirar a un matrimoni inesperat; una parelleta que vol viure lluny dels delictes familiars; una parella d’amants i un crim; una parella que comparteix la mort; una família que fa pinya davant les adversitats…Aquest és l’apunt resum del que ofereix enguany Un Certain Regard. Els títols de les pel·lícules enllacen amb les fitxes corresponents que n’he publicat, en cadascuna de les quals hi ha, a més d’una informació bàsica, els enllaços habituals als webs de referència.

FOTO Cartell oficial de Canes 2014


Festival de Canes 2014: Un Certain Regard.

Xauxa (Jauja). Direcció: Lisandro ALONSO. Amb Viggo Mortensen, Ghita Nørby, Viilbjork Malling. Sinopsi: El viatge d’un pare i una filla, des de Dinamarca a un desert desconegut que hi ha en un regne més enllà dels confins de la civilització. Projecció: dg 18.

Party Girl (Party Girl). Direcció: Marie AMACHOUKELI, Claire BURGER, Samuel THEIS. Amb Angélique, Joseph Bour. Sinopsi: La història d’una “girl” granadeta que, a les acaballes de la seva carrera de cambrera de bar, rep una inesperada proposta de matrimoni, de part d’un client veterà. Candidata a la Càmera d’Or. Projecció: dj 15.

L’habitació blava (La chambre bleue | The Blue Room). Direcció: Mathieu AMALRIC. Amb Mathieu Amalric, Léa Drucker, Stéphanie Cléau. Sinopsi: Adaptació de Simenon, el relat sobre un home i una dona s’estimen en secret en una habitació, es desitgen, es volen, es mosseguen fins i tot. Un cop han fet l’amor, s’intercanvien paraules anodines… Però a l’home el detenen, de quin crim se l’acusa? Projecció: dv 16.

La incompresa (Incompresa | Misunderstood | L’incomprise). Direcció: Asia ARGENTO. Amb Charlotte Gainsbourg, Gabriel Garko, Giulia Salerno. Sinopsi: L’Aria té nou anys i un somni: que els pares l’estimin. Projecció: dj 22.

Titli (Titli). Direcció: Kanu BEHL. Amb Ranvir Shorey, Shashank Arora, Amit Sial. Sinopsi: La història d’una parella de joves que, a Delhi, malden per fugir de les arrels familiars i els assumptes violents en què els emboliquen, si bé fugir no sempre és sinònim de llibertat. Candidata a la Càmera d’Or. Projecció: dt 20.

La desaparició d’Eleanor Rigby (The Disappearance of Eleanor Rigby). Direcció: Ned BENSON. Amb Jessica Chastain, James McAvoy. Sinopsi: la història d’una parella novaiorquesa, que en passa una de grossa, a partir de la qual s’acaba l’època idíl·lica del seu matrimoni i cadascun d’ells ha d’encarar els canvis. Candidata a la Càmera d’Or. Projecció: dt 17.

Bird People (Bird People). Direcció: Pascale FERRAN. Amb Anais Demoustier, Josh Charles , Radha Mitchell , Clark Johnson, Roschdy Zem, Hippolyte Girardot. Sinopsi: Combinació (hibridació) d’història d’amor, drama i fantàstic, a cavall entre la decisió de canviar de vida per part d’un estressat enginyer informàtic nord-americà, en una zona hotelera aeroportuària francesa, i el canvi existencial d’una cambrera de pisos, ran d’un fet sobrenatural. Projecció: dl 19.

Lost River (Lost River). Direcció: Ryan GOSLING. Amb Christina Hendricks, Saoirse Ronan, Eva Mendes, Matt Smith, Ben Mendelsohn. Sinopsi: Una mare soltera, arrossegada cap a un món fosc, ocult; un dels seus fills, adolescent, troba un camí que el du a una secreta ciutat submarina. Candidata a la Càmera d’Or. Projecció: dt 20.

Amour fou (Amour fou). Direcció: Jessica HAUSNER.  Amb Christian Friedel, Birte Schnöink, Stephan Grossmann. Sinopsi: Definida de manera múrria com una “comèdia romàntica”, aquesta pel·lícula explora el Romanticisme i vol ser una paràbola de l’ambivalència de l’amor, tot inspirant-se en la vida i la mort del poeta Heinrich von Kleist i de qui l’acompanyà en la mort, Henriette Vogel. Projecció: dv 16.

El país d’en Charlie (Charlie’s Country | Le pays de Charlie). Direcció: Rolf de HEER. Amb David Gulpilil, Peter Djigirr, Luke Ford, Jennifer Budukpuduk Gaykamangu. Sinopsi: La història d’un aborigen que retorna a la seva comunitat.  Projecció: dj 22.

Snow in Paradise (Snow in Paradise). Direcció: Andrew HULME. Amb Frederick Schmidt, Martin Askew, David Spinx, Aymen Hamdouchi. Sinopsi: El trajecte real d’un home que brega per controlar la seva violència mitjançant la religió: de l’East End londinenc tacat de sang fins al món dels dervixos giradors islàmics. Candidata a la Càmera d’Or. Projecció: dc 21.

Una noia a la porta (Dohee-Ya | A Girl At My Door). Direcció: July JUNG. Amb Sae-Ron Kim, Bae Doo-Na, Sae-byeok Song. Sinopsi: Una policia local mira de protegir una noia de la violència del padrastre. Candidata a la Càmera d’Or. Projecció: dl 19.

Xenia (Xenia). Direcció: Panos KOUTRAS. Amb Kostas Nikouli, Nikos Gelia, Yannis Stankoglou. Sinopsi: Dos nois, fills de mare albanesa i d’un pare grec que mai no han conegut, estrangers al seu propi país, decideixen anar a Salònica a buscar el pare perquè els reconegui com a fills. Projecció: dl 19.

Run. Direcció: Philippe LACÔTE. Amb Abdoul Karim Konaté, Isaach de Bankolé, Gabourey Sidibe. Sinopsi: En Run és un home que, enmig del conflicte bèlic de Costa d’Ívori, s’ha anat trobant embolicat en vides que no ha triat… Candidata a la Càmera d’Or. Projecció: ds 17.

Déu blanc (Fehér isten | White God). Direcció: Kornél MUNDRUCZÓ. Amb Zsófia Psotta, Sándor Zsótér, Lili Horváth. Sinopsi: Les desventures d’una nena i el seu millor amic, un gos, en un món de guanyadors i perdedors, un món en què el pedigrí és un factor decisiu. Projecció: ds 17 i dv 23.

Turist (Turist | Force majeure). Direcció: Ruben OSTLUND. Amb Lisa Loven Kongsli, Johannes Bah Kuhnke, Kristofer Hivju, Brady Corbet. Sinopsi: Una família sueca és als Alps francesos, de vacances. Una allau els sacseja la pau aparent de què gaudien i deixa en evidència el pare de família, covard de mena, que pateix un atac de pànic. Projecció: dg 18.

Hermosa juventud (Hermosa juventud | La belle jeunesse). Direcció: Jaime ROSALES. Amb Ingrid García Jonsson, Carlos Rodríguez, Inma Nieto. Sinopsi: Davant la crisi econòmica, la Natalia i en Carlos, una jove parella espanyola, decideixen fer un film pornogràfic per fer calés. Projecció: dg 18.

Fantasia (Fantasia). Direcció: WANG Chao.  Amb Jérémie Elkaïm, Geng Han. Sinopsi: La història d’una família normal i corrent de Chongqing que, per fer front a una sèrie de tragèdies -incloent-hi la greu malaltia del pare-, fa pinya per evitar que les coses empitjorin. Projecció: dc 21.

La sal de la terra (The Salt of the Earth | Le sel de la terre). Direcció: Wim WENDERS, Juliano RIBEIRO SALGADO. Sinopsi: Retrat del fotoperiodista Sebastião Salgado i document sobre el seu darrer treball, el projecte Gènesi, que pretenia descobrir part de les civilitzacions desconegudes de la societat moderna, en l’aventura del qual l’ha acompanyat el seu fill, Juliano Ribeiro Salgado. Projecció: dt 20.

Lluny del meu pare (Harcheck Mi Headro | That Lovely Girl | Loin de mon père). Direcció: Keren YEDAYA. Sinopsi: La relació complexa entre un home de seixanta anys i la seva filla, de 22. Ella, deprimida, no fa mai res sense ell, amb qui viu una situació que recorda molt la d’un pres i el seu vigilant. Projecció: dj 15.


 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!