Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

2 de juny de 2012
0 comentaris

“Els tres porquets” d’Albert Serra, aconseguirà el rècord al dOCUMENTA de Kassel (13)?

El director i productor de cinema Albert Serra, principal figura impulsada per l’IRL [Institut Ramon Llull] en la dOCUMENTA, crearà per a l’esdeveniment una ‘performance’ titulada ‘Els tres porquets‘, on adaptarà els textos ‘Converses amb Goethe’ de Johann Peter Eckermann i ‘Les converses privades de Hitler’ d’Hugh Trevor-Roper, va avançar dimecres l’IRL, en una notícia que van difondre agències diverses (com EP) i de la qual es van fer ressó la pràctica totalitat dels mitjans de comunicació. Goethe, Hitler i… el tercer “porquet”, Fassbinder: Un tercer llibre, una compilació d’entrevistes al cineasta alemany Rainer Werner Fassbinder, servirà de suport en moments puntuals als altres dos, s’acalareix a la nota de premsa, en què s’explica que el cineasta es proposa enregistrar “des de la primera paraula fins a l’última dels dos textos [Goethe i Hitler]”. La filmació durarà els 100 dies de la dOCUMENTA [09.06.2012 – 16.09.2012]. Aquestes filmacions es muntaran en dos dies, de manera que cada dia es projecti el que s’ha enregistrat tres dies abans. Al final, la filmació es projectarà sencera en un cinema, “24 hores durant 6, 7 o 8 dies”, segons Serra. Per fer-ho, Serra comptarà amb la participació de persones vinculades a la dOCUMENTA que interpretaran els personatges principals.

He dit que l’IRL es va avançar, perquè, de fet, fins el dimecres que ve, dia 6 de juny, dOCUMENTA no ho farà públic, mitjançant una roda de premsa. I és de preveure que, aleshores, pugui haver-hi un cert rebombori mediàtic.

Al final de dOCUMENTA, el metratge d’ Els tres porquets pot arribar a les 200 hores. Si en superés les 150, batria el rècord mundial que, pel que expliquen, el té ara un xinès que les gastà filmant tots els carrers de Beijin (la Xina) a 20 Km/h.

La gosadia d’Albert Serra és tan descomunal com la macro-durada del projecte; però cal parar atenció al fet que es manté fidel a la seva línia de treballar personatges molt coneguts o grans referents literaris i alhora que l’obra i el personatge de Serra mereixen l’interès d’un certamen de tan de prestigi com és dOCUMENTA. Tanmateix, el repte és enorme per a l’autor d’ Honor de cavalleria, El cant dels Ocells i El Senyor ha fet en mi meravelles. Fins al punt que, pel que sembla, la preparació d’ Els tres porquets ha provocat que s’endarrerís el muntatge del seu nou film, Història de la meva mort (amb Dràcula i Casanova), que era esperat a Canes 2012.

FOTO Albert Serra, al rodatge d’ El cant dels ocells.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!