Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

21 d'abril de 2022
0 comentaris

Albert Serra entra a la competició del Festival de Canes 2022

Aquest vespre, el Festival de Canes ha fet públics els títols que quedaven pendents d’anunciar i que passen a formar part de la programació de la 75a edició, que tindrà lloc del 17 al 28 de maig de 2022. Entre les novetats, remarquem l’entrada del català Albert Serra en la competició amb Tourment sur les îles, la seva cinta francesa -encara que el certamen la declara espanyola- protagonitzada per Benoît Magimel, Sergi López, Lluís Serrat, Cécile Guilbert, Pahoa Mahagafanau, Matahi Pambrun, Marc Susini, Montse Triola, Michael Vautor, Alexandre Mello, Mike Landscape, Mareva Wong, Cyrus Arai, Baptiste Pinteaux. Rodada a Bora-Bora, on una escriptora torna al seu país després d’haver triomfat a França amb una novel·la. Tanmateix està desorientada i passa per una crisi creativa. Davant la impossibilitat d’escriure res de nou, accepta de fer traducció simultània amb un ambaixador. Entre ells dos comença una estranya atracció amorosa, plena de contrastos. De mica en mica s’adona del cinisme de la política internacional, amb l’amenaça latent de noves proves nuclears per part del govern francès. La seva història d’amor amb l’ambaixador es veurà afectada per aquest conflicte, i l’interès i la història d’amor es barrejaran de manera confusa i absorbent fins al trist final.

Tourment sur les îles és una coproducció d’Andergraun Films (Catalunya), Idéale Audience (França), Rosa Filmes (Portugal) i Tamtam Film (Alemanya).

El vincle d’Albert Serra amb Canes és fort i de llarga durada. El 2006 va participar a la Quinzena dels Realitzadors -que el va descobrir internacionalment- amb Honor de cavalleria; el 2008 tornà  a la Quinzena amb El cant dels ocells; el 2009 va protagonitzar el cartell de la Quinzena -reflex i símbol de la importància que el certamen donà a la seva descoberta-; el 2016, després que Serra guanyés a Locarno el 2013 amb Història de la meva mort, el Festival ja el va seleccionar en sessions especials amb  La mort de Lluís XIV, i el 2019 el va triar per a Un Certain Regard amb Liberté -i va guanyar el Premi del Jurat d’aquesta secció-. Ara ha pujat un esgraó més i ha entrat en la competició: el festival finalment ha gosat fer el pas, que no es va atrevir a donar el 2016. S’observa que el Festival de Canes l’ha seleccionat a partir que ha començat a fer pel·lícules en francès, sigui dit.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!