Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

19 d'abril de 2008
0 comentaris

Canes 2008: tot esperant Sant Jordi!

El dia de Sant Jordi, amb els llibres, les roses, l’amor… té enguany l’afegitó de la semifinal Barça – Manchester United i, per a alguns cinèfils si més no, l’esperada roda de premsa que, a migdia, ens permetrà saber quines pel·lícules aniran finalment a Canes 2008.

Mentrestant, els rumors es disparen. Títols que han caigut de les travesses, perquè no els han enllestits; d’altres que encara potser hi seran; certeses, dubtes… A París, la premsa no deixa de petja distribuïdors, productors, directius del Festival… Qualsevol indici el cacen al vol, s’estira, s’investiga… Tot per anar preparant el terreny, per avançar-se, per tenir alguna primícia… I l’expectació s’ha encomanat a la premsa d’arreu, com es pot comprovar avui mateix en alguns diaris de casa nostra.

Per seguir, cal anar a Vull llegir la resta de l’article.

FOTO Anne Consigny, Hippolyte Girardot i Catherine Deneuve, a Un Conte de Noël, d’ Arnaud Desplechin

Arnaud Desplechin, amb Un Conte de Noël, es dóna ja per segura, a la competició oficial. Igualment s’assenyala que el 17 de maig serà el dia de Vicky Cristina Barcelona, de Woody Allen, fora de competició, com així igualment es presentaria l’endemà, dia 18,  Indiana Jones i el Reialme de la Calavera de Cristall, de Steven Spielberg.

En l’apartat competitiu es consoliden força alguns dels títols ja avançats al Primer farcell de rumors i al Segon farcell de rumors:  Synecdoche, New York / Synecdoque, de Charlie Kauffman; La ceguesa, de Fernando Meirelles; The Palermo Shooting, de Wim Wenders; Gomorra, de Matteo Garrone; Brideshead Revisited, de Julian Jarrold; The Edge of Love, de John Maybury; I Come With The Rain, de Tran Anh Hung; El silenci de Lorna, dels germans Dardenne; Inju, de Barbet Schroeder; Un barrage contre le Pacifique, de Rithy Panh. En canvi, sembla que Steven Soderbergh no hi presentarà el díptic sobre el Che, perquè diuen que el voldria tenir sencer (ambues parts) i no n’ha enllestit la segona (ja veurem què acaba passant…)

Dels films de directors francesos, a part del de Desplechin, no se n’acaba de concretar cap, pel dubte de si anirien en competició, a “Un certain regard” o a “Quinzena dels realitzadors”. Bàsicament se segueix treballant amb els mateixos títols anunciats als farcells de rumors, per bé que es dóna per descartat finalment Parlez-moi de la pluie, d’ Agnès Jaoui.

Per a la cloenda, tothom dóna per fet que serà la comèdia càustica sobre el món del cinema Què ha passat (What just happened?), de Barry Levinson, i protagonitzada per Robert De Niro (la presència del qual a Canes tindria un caire de retrobament de vells amics que havien estat un pèl distanciats des que, ran de l’11-S, De Niro ha creat i apadrinat el Festival Tribecca, en dates immediatament anteriors a les de Canes). El fet que Sean Penn, president del Jurat d’enguany, aparegui en clau paròdica en aquest film, es pot dir que acabaria d’arrodonir la festa… sobretot si el veredicte del jurat l’ha encertada en atorgar la Palma d’Or.

A l’edició d’avui d’ El Periódico, ja es dóna per descartada Un tiro a la cabeza, de Jaime Rosales, i s’assegura que El cant dels ocells, d’Albert Serra, anirà a “Quinzena dels Realitzadors” —on triomfà Honor de cavalleria—, en la qual també es projectaria Liverpool, de l’argentí Lisandro Alonso. 

Pel que fa a les pel·lícules que anirien fora de competició a la Secció Oficial, n’hi ha de tots colors (i alguna que fa angúnia i tot): Kung Fu Panda, de la factoria Dreamworks; Surveillance, de Jennifer Chambers Lynch, la filla de David Lynch, que torna després de Boxing Helena(1993), amb aquest thriller que protagonitzen Julia Ormond i Bill Pullman; Maradona, el documental futbolístic i fantasma d’Emir Kusturica (fantasma, perquè de tants anys que fa que s’en parla, hi havia qui assegurava que tot era fum i que no se n’havia rodat res: veurem…); Tyson, el film de James Toback sobre l’antic campió del món dels pesos pesats… A més, alguns dels films ja avançats als farcells de rumors: Sex and the City, amb Sarah Jessica Parker (glamour cinematogràfic en aquesta petita nova època daurada de les sèries televisives); Tokyo, del trio Gondry- Bong-Carax; el documental sobre Polanski que triomfà a Sundance, i el nou film de Tavernier.

El dia 23 veurem què en queda de tot plegat i quines sorpreses ens trobem (si és que n’hi pot haver)!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!