Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

20 d'agost de 2007
0 comentaris

Cinema del dia: 20 d’agost de 2007, dl

Declaracions del murri James L. Brooks, una carta al director en contra l’article de Puigpelat, un catàleg de pel·lícules en català, una pel·lícula de Jordi Llompart en memòria de la seva filla, la crítica de Carlos Losilla a una estrena prou fresca, el Lama que vès si no acabarà fent pel·lícules i algun balanç precipitat: així es resumeix la presència del cinema als mitjans en la notra llengua, avui.

L’enllaç amb aquests articles i la corresponent referència, anant a "Vull llegir la resta de l’article".

Foto: Homer Simpson, en un producte James L. Brooks, Els Simpson.

CRÍTIQUES

2 Days in Paris, de Julie Delpy. Per a tots els gustos. Crítica de Carlos Losilla, a l’ Avui.

*** 

OPINIÓ

Declaracions de James L. Brooks. "El gran repte del cine és explicar històries". Director (Millor impossible, Broadcast News…), productor (Els Simpson), guionista (La força de la tendresa…)… l’entrevista Noelia Sastre i ho publica  l’ Estiu d’ El Periódico.

Carta al director. Bergman i Antonioni. Jordi Plaià i Muntaner, al mateix Avui,  respon a l’article de Puigpelat, del qual, entre altres coses, diu que (..) encara que es tracta d’una opinió ben lliure i legítima a mi m’ha escandalitzat per suficient i destralera (..).

***

ACTUALITAT

Catàleg de pel·lícules en català. Neix Heptàgon, una xarxa paral·lela per a la cultura catalana. Segons Gemma Aguilera, a l’ Avui, la iniciativa més ambiciosa del projecte (www.heptagon.cat), que posarà a l’abast del públic potencial (..) pel·lícules desterrades a pocs cinemes

Ficció inspirada en el llibre ‘El cor damunt la sorra’. Jordi Llompart filmarà a Namíbia un film en memòria de la seva filla. Cristina Savall signa aquesta notícia, a l’ Estiu d’ El Periódico.

Anava per Lama i acabarà dirigint cinema? Osel descarta convertir-se en lama i inicia els estudis de direcció de cinema al Canadà. Se’n fa ressó Diari de Girona.

Encara s’ha d’acabar i ja en fan balanç! El cinema a la fresca del CCCB i la música de cambra de la Pedrera triomfen en l’agost barceloní. Un comentari prou breu acompanya un parell de fotografies (en què, per cert, aquest cop sí que es veuen les "gandules"…), en algunes edicions territorials del diari El Punt.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!