Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

13 d'agost de 2007
0 comentaris

Cinema del dia: 13 d’agost de 2007, dl

Bruce Lee, el cinema de coreans, Mikhalkov, doblatge a l’espanyol, Tortugues Ninja 3, Charles Chaplin, Casablanca, Franz Antel, Buñuel, Marián Álvarez, Gael García Bernal, una crítica anònima d’ Els 4 fantàstics…, Diego Luna: ve’t aquí el cinema, avui, als nostres mitjans.

L’enllaç amb les notícies i la crítica i les corresponents referències (més algun breu comentari…) a "Vull llegir la resta de l’article".

Foto: Bin Jip / Ferro 3, del sud-coreà Kim Ki-duk

CRÍTIQUES

Els 4 fantàstics i en Silver Surfer. Superherois de sèrie B. Crítica a Diari de Girona.

ACTUALITAT

A Locarno, per a l’actriu Marián Álvarez: Premi a Lo mejor de mi. Se’n fa ressó l’ Avui.

Projecció del film de Chaplin al Festival de Torroella de Montgrí. Uns temps encara moderns. Crònica d’ Imma Merino, a l’edició comarques gironines del diari El Punt.

Mor el director de cinema austríac Franz Antel. En breu, a l’ Avui.

De Bruce Lee només n’hi ha hagut un, però: La mítica pel·lícula «Operació Drac» de Bruce Lee tindrà aviat una seqüela. Ho publica Diari de Girona.

La presentarà a Venècia. Mikhalkov fa un ‘remake’ de Dotze homes sense pietat. En breu, a l’ Avui.

Dels actors que doblen Bojos pel surf en català no en diu res. Carmen Machi, José Luis Gil, Alexis Valdés i Manolo Lama posen veu als personatges principals de ‘Locos por el surf’. Com podem veure, l’edició (en català) d’ El Periódico.Cat titula la notícia pensant en la versió castellana. Per dissimular la manca de respecte al lector en català, van dient …"que també s’estrena en català" i, al cos de l’article, hi van posant el títol en català (per què no ho posaven al títol? Perquè fóra mentida, ja que només destaquen els del doblatge en espanyol). No cal dir que el video que tenen penjat al web, és el de la versió castellana (per bé que, en aquest cas, tampoc el web de Política Lingüística hi té el tràiler, sinó només l’espot).

Director de Tortugues ninja 3 (TMNT), que s’estrena demà. Kevin Munroe: "El meu model ha sigut ‘El tercer home’". Nando Salvà li’n recull declaracions, a l’ Estiu d’ El Periódico.

Cinema al Festival Àsia. Per la vista i pel gust. Peça de l’article de Xavi Aguilar, en algunes edicions territorials del diari El Punt, sobre el programa d’espectacles i activitats que Casa Àsia organitza a Barcelona.

Després de Lorca i Dalí, ara Buñuel. Ian Gibson prepara una biografia que mostra el vessant més sensible de Luís Buñuel. Notícia datada a Santander, que publica Diari de Girona.

Casablanca, a l’Índia. Bollywood reinventa Casablanca. Ara se’n fa ressó Diari de Girona, que evoca també l’original i inimitable Casablanca: 75 anys fora del Rick’s Café.

Gael García Bernal, Diego Luna i el cantant Peter Gabriel: Demanen que s’investigui l’assassinat d’una dona a Ciudad Juárez. Un breu a l’ Estiu d’ El Periódico.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!