Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

14 de maig de 2007
0 comentaris

Els directors de Canes 2007: Cristian Mungiu

El rumanès Cristian Mungiu és cineasta i escriptor, com ho són també Catherine Breillat, Christophe Honoré i Lee Chang-dong; de manera que, junts, conformen amb tota seguretat una de les seccions oficials amb més literats en competició… de cinema! El títol original del film de Mungiu és 4 luni, 3 saptamini si 2 zile i el podem traduir per  4 mesos, 3 setmanes i 2 dies. Tot i que podria fer-nos pensar en el recompte d’una condemna; sembla que no, sembla que la cosa va del temps que du prenyada una noieta que vol (o ha d’) avortar. Notes sobre Cristian Mungiu, a “Vull llegir la resta de l’article“.

Fotografia: 4 mesos, 3 setmanes i 2 dies

Naixement 1968 (Iasi, Rumania)

Formació Estudis de literatura anglesa i americana. Llicenciat a l’Escola de cinema de Bucarest.

Escriptor Periodista en diverses publicacions, ha escrit diversos relats breus per a revistes literàries.

Carrera (ajudant de direcció, guionista, productor, director)

Ajudant de direcció. Entre 1994 i 1998, ajudant de direcció en més de 15 llargmetratges, entre els quals Capità Conan (Bertrand Tavernier) i Tren de vida  (Radu Mihailneanu).

Guionista. A part dels guions de les seves pel·lícules, ha escrit els de Tina and Her mother i For City Ends.

Director. Entre 1996 i 2000, dirigeix un seguit de curtmetratges que, pel que sembla, van ser premiats. Debuta en el llargmetratge, amb la comèdia negra Occident (2002), presentada a la Quinzena de Realitzadors i premiada a Sofia (per la crítica) i a Tessalònica (pel públic), sense tanmateix aconseguir posteriorment cap ressó digne d’esment. El 2005, participa en un film col·lectiu i el 2007 és seleccionat a Canes, amb 4 mesos, 3 setmanes i 2 dies.

Productor. El 2005 produeix el curtmetratge Bucuresti-Berlin (Anca Miruna Lazarescu), sobre una noia rumanesa que, a Berlín, brega per trobar un seu amic desparegut. I l’any següent, conjuntament amb gent com Philippe Avril i Alfred Hümer, produeix Offset (Didi Danquart), el guió de la qual ha estat escrit, entre altres, per Cristi Puiu.

Temàtiques

Dificultats del jovent al postcomunisme.

L’emigració. Els deixats de mà.

Estil

Comèdia estrident. Humor negre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!