Berlín 2015 · Competició: la selecció

19 llargmetratges competiran per l’Ós d’Or de l’imminent Festival de Berlín 2015 (5-15 de febrer). Algunes primeres pel·lícules se les hauran amb obres de veterans com Terrence Malick, Werner Herzog o Peter Greenaway. Cineastes sud-americans comparteixen secció oficial amb directors alemanys, anglesos, iranians, vietnamites… En una festa del cinema que enceta precisament la catalana Isabel Coixet amb el seu film “global” Ningú no vol la nit.

Berlín 2015. Els films en competició.

Vergine giurata (Vergine giurata | Sworn Virgin), de Laura BISPURI . Coproducció italo-helvètico-germano-albano-kosovar. Adaptació de la novel·la epònima d’ Elvira Dones. Amb Alba Rohrwacher, Lars Eidinger, Flonja Kodheli, Luan Jaha, Emily Ferratello. Estrena mundial. Opera prima. Més informació: Imdb| Filmitalia.

Ixcanul Volcano (Ixcanul), de Jayro BUSTAMANTE. Coproducció franco-guatemaltesa. Amb María Mercedes Coroy, María Telón, Manuel Antún, Justo Lorenzo, Marvin Coroy. Estrena mundial. Més informació: Imdb | La Casa de Producción.

Ningú no vol la nit (Nobody Wants the Night | Nadie quiere la noche), d’ Isabel COIXET. Coproducció franco-búlgara-catalana. Amb  Juliette Binoche, Rinko Kikuchi i Gabriel Byrne. Estrena mundial. Film d’inauguració de la Berlinale 2015. Més informació: Notícia Club 7 Cinema | Catalan Films | Imdb | Elle Driver.

Tot somiant (Als wir träumten | As We Were Dreaming), d’ Andreas DRESEN. Coproducció germano-francesa. Adaptació de la novel·la epònima de Clemens Meyer. Amb Merlin Rose, Julius Nitschkoff, Joel Basman, Marcel Heuperman, Frederic Haselon, Ruby O. Fee. Estrena mundial. Més informació: Imdb | Pandora.

Under Electric Clouds (Pod electricheskimi oblakami), d’ Alexei GERMAN. Coproducció russo-ucraïneso-polonesa. Amb Louis Franck, Merab Ninidze, Viktoriya Korotkova, Chulpan Khamatova, Anastasiya Melnikova, Piotr Gasowski. Estrena mundial. Més informació: Imdb | Metrafilms.

Eisenstein in Guanajuato, de Peter GREENAWAY. Coproducció neerlando-mexicano-belgo-finlandesa. Amb Elmer Bäck, Luis Alberti. Estrena mundial. Més informació: Imdb | Submarine | Facebook oficial | Twitter Oficial | Greenaway y Eisenstein en Guanajuato | Indiewire.

El botón de nácar (El botón de nácar | The Pearl Button), de Patricio GUZMÁN. Coproducció franco-hispano-xilena. Documental. Estrena mundial. Més informació: Imdb | Fotogramas |Facebook sobre P. Guzmán | Patricio Guzmán habla de “El botón de nácar”.

45 Years, d’ Andrew HAIGH. Producció anglesa. Adaptació d’un conte de David Constantine. Amb Charlotte Rampling, Tom Courtenay. Estrena Mundial. Més informació: Imdb | Andrew Haigh Web | British Council | Variety.

Queen of the Desert, de Werner HERZOG. Producció nord-americana. Aproximació a la biografia de Gertrude Bell. Amb Nicole Kidman, James Franco, Damian Lewis , Robert Pattinson. Estrena mundial. Més informació: Imdb.

Diari d’una cambrera (Journal d’une femme de chambre | Diary of a Chambermaid), de Benoît JACQUOT. Producció franco-valona. Adaptació de l’obra epònima d’Octave Mirbeau. Amb Léa Seydoux, Vincent Lindon, Clotilde Mollet, Hervé Pierre, Vincent Lacoste. Estrena mundial. Més informació: Imdb | Unifrance | Elle Driver | Mars Distribution.

Gone with the Bullets (Yi bu zhi yao), de Wen JIANG. Coproducció nord-americano-xineso-hongkonguesa. Amb Wen Jiang, You Ge, Yun Zhou, Qi Shu, Huang Hung. Estrena internacional. Més informació: Imdb | AlloCiné |Filmaffinity.

Aferim!, de Radu JUDE. Coproducció romano-búlgaro-txeca. Amb Teodor Corban, Mihai Comanoiu, Cuzin Toma, Alexandru Dabija. Estrena mundial. Més informació: Imdb | Facebook oficial.

El Club (El Club | The Club), de Pablo LARRAÍN. Producció xilena. Amb Roberto Farias, Antonia Zegers, Alfredo Castro, Alejandro Goic, Alejandro Sieveking, Jaime Vadell, Marcelo Alonso. Estrena mundial. Més informació: Imdb | Filme sobre curas, pecados y redención | “Golpeadora” cinta sobre sacerdotes | Sinopsi i imatges.

Knight of Cups, de Terrence MALICK. Producció nord-americana. Amb Christian Bale, Cate Blanchett, Natalie Portman. Estrena mundial. Més informació: El tràiler a Club 7 Cinema | Imdb | FilmNation | Metropolitan Filmexport | Adler Entertainment |Sensacine | AlloCiné.

Taxi, de Jafar PANAHI. Producció iraniana. Obra realitzada en la clandestinitat. Amb Jafar Panahi. Estrena mundial. Més informació: Imdb.

Big Father, Small Father and Other Stories (Cha và con và), de  PHAN Dang Di. Coproducció franco-germano-holandeso-vietnamita. Amb Do Thi Hai Yen, Le Cong Hoang, Truong The Vinh. Estrena mundial. Més informació: Imdb.

Chasuke’s Journey (Ten no chasuke), de SABU (Hiroyuki Tanaka). Producció japonesa (Office Kitano). Adaptació d’una novel·la del mateix SABU. Amb Ken’ichi Matsuyama, Ito Ohno, Ren Ohsugi, Yusuke Iseya, Hiromasa Taguchi, Tina Tamashiro, Susumu Terajima. Estrena mundial. Més informació: Imdb.

Victoria, de Sebastian SCHIPPER. Producció alemanya. Amb Laia Costa, Frederick Lau, Franz Rogowski, Burak Yigit, Max Mauff, André M. Hennicke. Estrena mundial. Més informació: Imdb.

Body (Cialo), de Malgorzata SZUMOWSKA. Producció polonesa. Amb Janusz Gajos, Maja Ostaszewska, Justyna Suwala. Estrena mundial. Més informació: Imdb| Facebook oficial.

FOTO: Cartell Festival de Berlín 2015

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *