Programa del dilluns 11 d’agost

Dones supervivents d’Auschwitz, noies que ronden després del setge de Dubrovnik, un noi que es dispara dos trets, un estafador paranoic i esperits malignes enrabiats e un poblet de Malaïsia… avui, a Locarno 2014.

Locarno 2014. Piazza Grande.

Lliurament del premi Raimondo Rezzonico a Nansun SHI i projecció del film:

ALaVida@L14 (2)À la vie (À la vie | To Life). Direcció: Jean-Jacques ZILBERMANN. Producció francesa. Amb Julie Depardieu, Suzanne Clément, Johanna Ter Steege, Hippolyte Girardot. Sinopsi: Deportada a Auschwitz poc abans de fer els vint anys, l’Hélène hi coneix Lili, una holandesa, i Rose, una francesa. Al camp de concentració, aquestes tres nois s’ajudaran mútuament per a sobreviure; però quan arriba l’alliberament, es dispersen. Tornada a París, l’Hélène retroba l’home de la seva vida, que també du les ferides dels camps de concentració. Al cap de quinze anys, l’Hélène es retroba amb la Lili, que li proposa de passar una setmana a Berck-sur-mer, al nord de França, on la Rose se’ls afegirà en un ritual que repetiran cada any. Estrena mundial. Més informació: Imdb.

Locarno 2014. Concurs internacional.

Cure@L14 (1)Cure: The Life of Another. Direcció: Andrea ŠTAKA. Producció helvètico-croato-bòsnia. Amb Sylvie Marinković, Lucia Radulović, Marija Škaričić, Mirjana Karanović, Leon Lučev, Franjo Dijak. Sinopsi: 1993, després del setge de Dubrovnik. La Linda, de catorze anys, arriba de Suïssa a Croàcia amb son pare. Eta, la seva nova amiga, la du a un bosc prohibit que dóna a la part alta de la ciutat. Les dues noies es deixen anar en un joc d’intercanvi d’identitats obsessiu i carregat de sobreentesos sexuals que acaba en una caiguda mortal. L’endemà, la Linda torna sols. De mica en mica, agafa el lloc d’Eta en la família d’aquella noia. Ivo, el xicot d’Eta, li segueix el joc. En un món de patiment dominat per les dones i les pèrdues durant la guerra, la Linda és a punt de perdre’s, mentre que Eta no para de reaparèixer per a encarar-la a ella mateixa. Estrena mundial. Més informació: Imdb.

DosDisparos@L14 (2)Dos trets (Dos disparos | Two Shots Fired). Direcció: Martín REJTMAN. Producció argentino-xileno-germano-holandesa. Amb Susana Pampín, Rafael Federman, Benjamín Coelho, Manuela Martelli, Walter Jakob, Camila Fabbri. Sinopsi: La matinada d’un dels primers dies d’un estiu especialment calorós, en Mariano, adolescent de setze anys, torna a casa, es capbussa a la piscina i fa unes quantes tirades, que controla amb un cronòmetre. Surt de la piscina i es posa a segar l’herba, però accidental talla el fil de corrent la mateixa segadora. Se’n va a buscar les eines per a arreglar-ho, però troba una arma i se l’endú a la seva habitació, on el noi es dispara dos trets. En Mariano se’n surt: una bala tot just li ha fregat la cara i ell està convençut que la segona la du en alguna part del cos, tot i que els metges ni la hi troben, ni saben veure cap ferida de sortida. L’única seqüela que sembla haver-li quedat és una doble nota misteriosa quan toca música, cosa que, segons ell, és fruit de la bala que du al cos. Però aquell acte impulsiu d’en Mariano tindrà altres conseqüències per als que l’envolten… Estrena mundial. Més informació: Imdb.

Locarno 2014. Cineastes del present (primers i segons llargmetratges).

HomesSalvenMón@L14 (2)Homes que salven el món (Lelaki Harapan Dunia | Men Who Save The World). Direcció: LIEW Seng Tat. Producció neerlandeso-germano-malaïsia. Amb Soffi JIKAN, Wan Hanafi SU, Harun Salim BACHIK, Jalil HAMID, Azhan RANI, Azman HASSAN. Sinopsi: En n poblet curiós de Malaïsia, la gent es reuneix per a ajudar Pak Awang a moure de la selva fins al poblet una casa abandonada que vol per a la seva filla, a punt de casar-se. Ningú no sap que un fugitiu immigrant clandestí africà s’amaga en aquella casa. Quan el drogat del poblet s’adona que hi ha una ombra negra movent-se per la casa, el pren per un fantasma, i la gent, tement que el desplaçament de la casa hagi fet enrabiar un esperit malèfic, es neguen a moure’l més lluny. Tot seguit s’esdevenen incidents estranys que duen a falses acusacions i a una agitació tumultuosa. Estrena mundial. Més informació: Imdb.

Buzzard@L14 (5)Buzzard. Direcció: Joel POTRYKUS. Producció nord-americana. Amb Joshua Burge, Joel Potrykus. Sinopsi: La paranoia du Marty, estafador d’estar per casa, a fugir de la seva ciutat i a amagar-se a la perillosa Detroit. Amb les butxaques plenes de txecs falsos, am el seu Power Globe i el seu mal caràcter com a úniques armes, es desferma una bogeria gòtica. Estrena internacional. Més informació: Imdb.

Tota la programació de Locarno 2014:

Dilluns, 11 d’agost.

Fotos © Festival del film Locarno

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *