Canes 2014 · Competició: “Dos dies, una nit”, de Luc i Jean-Pierre Dardenne

Plurivencedors de la Palma d’Or, habituals del Festival de Canes, enguany participen doblement en la Competició. D’una banda, com  a productors del nou film de Ken Loach, i, per altre costat, com a autors de Dos dies, una nit. Dues pel·lícules que testimonien el compromís social d’aquests germans valons i sobretot la seva decisió de fer possible que segueixi existint un cinema socialment, i per tant políticament, sensible.

A Dos dies, una nit, plantegen una altra història amb personatge “marginal”: més ben dit, encara no ha caigut en la marginalitat, però està a punt d’entrar-hi. I, per tant, queda en evidència el grau de (in)solidaritat del nostre món occidental. En aquesta ocasió, es tracta d’una dona a punt de perdre la feina i la seva brega, durant un llarg cap de setmana, perquè els companys acceptin de perdre un xic del seu sou a canvi que ella no es vegi abocada a l’atur.

FOTO © Christine Plenus Dos dies, una nit, dels germans Dardenne


Dos dies, una nit (Deux jours, une nuit | Two Days, One Night | Dos días, una noche | Due giorni, una notte)

Direcció: Luc Dardenne i Jean-Pierre Dardenne. Guió: Jean-Pierre i Luc Dardenne. Producció: Les Films du Fleuve, Archipel 35 (França), Eyeworks (Bèlgica), BiM Dist (It). Durada: 1h35.

Repartiment: Marion Cotillard (Sandra), Fabrizio Rongione (el marit), Pili Groyne (Estelle), Simon Caudry (Maxime),  Catherine Salée (Juliette), Olivier Gourmet (Jean-Marc).

Sinopsi: Un cap de setmana, dos dies i una nit és el temps de què disposa Sandra, de trenta anys, amb l’ajuda del marit, per anar a trobar els col·legues i convèncer-los que renunciïn a la seva prima, perquè ella no hagi de perdre la feina.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=PypduphGFg0]

Vídeos: Tràiler VOSE | Vídeos al web del Festival de Canes.

Vendes internacionals: Wild Bunch. Distribuïdores: Wanda | Diaphana | BiM. Més informació: Web oficial | Imdb (ang) | AlloCiné (fr) | CommeAuCinéma (fr) | MyMovies (it).


FESTIVAL DE CANES 2014

Competició

Dos dies, una nit


Apunts d’aquest blog relacionats amb el film ran de Canes 2014: Revista de premsa | Luc Dardenne: “Jo penso que encara es pot ser solidari avui” | Primeres reaccions | Canes 2014: programa dt 20 | Tot Canes 2014 | Canes 2014: la Competició.

Reconeixements a Canes 2014: No.


Altres apunts d’aquest blog relacionats amb el film: Altres veus. Estrena: al mercat francès, 21.05.2014; al mercat espanyol, 24.10.2014; al mercat italià, 13.11.2014.

Reconeixements: Premis i nominacions. Altres festivals: Altres festivals.


Directors: Jean-Pierre Dardenne (Engis, Valònia, 21.04.1951) i Luc Dardenne (Awirs, Valònia, 10.03.1954). Posen en pantalla les bosses de marginalitat al cor d’Europa. El neguit del marginat, la (in)solidaritat de l’individu al si de la societat europea. Les seves ficcions atresoren un tremp documental, acompanyen els personatges, amb la càmera que els envolta i els segueix, fent els espectadors copartíceps del “caminar” vital dels protagonistes, del que van vivint.

Extracte de la seva filmografia: La Promesa (1996), Rosetta (1999), El fill (2002), L’infant (2005), Chacun son cinéma –episodi “Dans l’obscurité”– (2007), El silenci de Lorna (2008), El nen de la bici (2011), Dos dies, una nit (2014).

Presències a Canes: Luc i Jean-Pierre Dardenne al Festival de Canes.


 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *