Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

7 de febrer de 2014
0 comentaris

Berlín 2014 · Competició: “Dos homes a la ciutat”, de Rachid Bouchareb

En competició a la Berlinale 2014, aquesta segona part de la trilogia americana amb què el director i productors francès d’arrels algerianes Rachid Bouchareb repassa com ha evolucionat la relació entre els Estats Units i el món àrab. Alhora, adaptació del “polar francès” protagonitzat per Alain Delon i Jean Gabin, Dos homes a la ciutat (José Giovanni, 1973), que ara són substituïts per Forest Whitaker i Harvey Keitel.

Després de la complexa relació entre els algerians (i , per extensió, els africans i/o musulmans) i França (Cheb, Indígenes, Fora de la llei), són els vincles entre africans (o musulmans) i els EUA el que més ha captat l’atenció del cineasta al llarg de la seva filmografia (Bâton Rouge, Little Senegal...). Sense oblidar la seva London River, sensible aproximació al diàleg intercultural i interreligiós al context posterior als atemptats de l’11-S

FOTO © (Foto de Gregory Smith) Tessalit-Pathé Forest Whitaker, a Dos homes a la ciutat, de Rachid Bouchareb


Dos homes a la ciutat (La voie de l‘ennemi | Two Men in Town)

Director: Rachid Bouchareb. Guió: Rachid Bouchareb, Olivier Lorelle i Yasmina Khadra, que adapta el de Dos homes a la ciutat (José Giovanni, 1973). Producció: Tessalit Prod. (França), Pathé (França). Coproducció: AARC (Algèria), Cohen Media Group (EUA), Scope Pictures (Bèlgica), Tassili Films (Oran). Durada: 2h00.

Repartiment: Forest Whitaker (William Garnett), Harvey Keitel (Bill Agati), Brenda Blethyn (Emily Smith), Luis Guzmán (Terence), Dolores Heredia (Teresa), Ellen Burstyn (la mare de Garnett), Tim Guinee (Rod).

Sinopsi: En Garnett (Forest Whitaker), antic membre d’una banda de Nou Mèxic acaba de passar 18 anys a la presó, per assassinat. Amb l’ajuda de l’Emily Smith (Brenda Blethyn), la seva agent de la condicional, malda per a inserir-se a la societat i menar una vida normal. Però el passat no deixarà tranquil en Garnett: el xèrif Bill Agati (Harvey Keitel) li vol fer pagar cara la mort del seu ajudant…

Vídeos: Vídeos al web del Festival de Berlín.

Vendes internacionals: Pathé International. Distribuïdores: Pathé. Més informació: Web oficial | Imdb (ang) | MyMovies (it).

Altres festivals: pendent. Reconeixements: premis i nominacions.

Altres informacions: pendent.


FESTIVAL DE BERLÍN 2014 Competició:

Dos homes a la ciutat

(al/ang)


DirectorRachid Bouchareb (París, França, 01.09.1953). Realitzador televisiu, productor cinematogràfic i cineasta, d’arrels algerianes. Extracte de la seva filmografia: Baton Rouge, Little SenegalIndígenesFora de la llei, London River.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!