Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

5 de juliol de 2013
1 comentari

Fitxa: “Abans de mitjanit” (Richard Linklater, 2012)

FOTO © Despina Spyrou Ethan Hawke i Julie Delpy, a Abans de mitjanit

A Before sunrise (1995), en Jesse (Hawke) i la Celine (Delpy) es van conèixer. Va ser dalt d’un tren i van passar junts una tarda romàntica a Viena. A Before Sunset (2004), es van retrobar, tot aprofitant una etapa de la gira promocional del llibre d’en Jesse, a París. Ara, al cap d’uns altres nou anys, la parella són a Grècia…

Abans de mitjanit (Before Midnight | Antes de anochecer)

Direcció: Richard Linklater. Guió: Richard Linklater, Julie Delpy, Ethan Hawke., a partir dels personatges creats per Linklater i Kim Krizan. Fotografia: Christos Voudouris. Música original: Graham Reynolds. Muntatge: Sandra Adair. Producció: Detour Filmproduction (EUA), Faliro House Productions (Grècia). Durada: 1h48.

Repartiment: Ethan Hawke (Jesse), Julie Delpy (Celine), Seamus Davey-Fitzpatrick (Hank, el fill de Jesse), Jennifer Prior (Ella, filla de Jesse i Celine), Charlotte Prior (Nina, filla de Jesse i Celine), Xenia Kalogeropoulou (Natalia), Walter Lassally (Patrick), Ariane Labed (Anna), Yiannis Papadopoulos (Achilleas), Athina Rachel Tsangari (Ariadni), Panos Koronis (Stefanos).

Sinopsi: En Jesse i la Celine són al sud del Peloponès. Hi han passat l’estiu. En Hank, fill adolescent d’un primer matrimoni d’en Jesse, ja se’n va cap als EUA, a retrobar-se amb sa mare, que en té la custòdia legal. El Jesse i la Celine ha format parella i tenen un parell de bessones. Dinen amb uns amics, en un ambient plenament mediterrani, estiuenc. A la nit, els han regalat l’estada per a ells dos sols en un hotel, com a agraïment per haver-se fet càrrec de la canalla d’alguns d’aquells amics durant les vacances. Fa divuit anys, en Jesse i la Celine eren joves, tenien la vida per davant, es van enamorar. En fa nou, el retrobament fugaç es convertí finalment en aparellament. Als quaranta anys, entre les qüestions de feina, responsabilitats familiars, consciència del pas del temps, percepcions i frustracions… com va el seu amor?

Altres vídeos: Tràiler VOSE | Tràiler VOSF.

Data estrena a gran part de la nostra cartellera: 28.06.2013

Aquesta pel·lícula no s’ha estrenat en català.

Distribuïdores: Catalunya, les Illes, País Valencià, la Franja i Andorra, A contracorriente | Catalunya Nord, Diaphana | mercat italià, pendent | mercat nord-americà, Sony Pictures Classics.

Més informació: Facebook | Fitxa El Punt Avui (cat) | Imdb (ang) | Cineuropa (ang/fr/esp/it) | LaButaca (esp) | CommeAuCinéma (fr) | MyMovies (it).

Festivals: Sundance 2013 Premieres | Berlín 2013 Fora de Competició | Tribeca 2013 Spotlight | Altres festivals.

Premis: premis.


Apunts en aquest blog: Comentari.

Apunts de context en aquest blog: Berlín 2013: Fora de Competició.


  1. Té uns diàlegs esplèndids, recorda de valent al millor Woody Allen, mira de fugir de les típiques comèdies romàntiques cursis. 
    No he vist les dues anteriors, però un dia miraré de trobar-les, llogar-les i veure-les.
    Els diàlegs d’aquesta mena son dels que més m’agraden, i quan escric algun relat breu meu, tenen d’aquest estil, tot i que jo soc més àcid i sarcàstic. Bravo pels guionistes. D’aquests en tindrien que aprendre els de Hollywood. Venir cap a Europa els inspira de debò. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!