Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

22 d'abril de 2013
0 comentaris

Canes 2013 · Competició: “Heli”, d’Amat Escalante

FOTO © LE PACTE Cartell d’ Heli, d’Amat Escalante

Guanajuato, la part de Mèxic on ha crescut i viscut molts anys Amat Escalante, cineasta mexicà nascut a Barcelona, és l’indret on el protagonista d’aquest film busca son pare desaparegut misteriosament, per entre una realitat social dominada pel narcotràfic. Projecte desenvolupat amb el suport del Sundance Institut, aquest tercer llargmetratge en vuit anys, marca el debut del cineasta a la Competició del Festival de Canes, després d’haver-hi presentat Sangre (2005) i Los bastardos (2008) —a Un Certain Regard—.

Esteta minimalista d’un cert realisme brut a la mexicana, Escalante s’interessa ara pel càncer que el tràfic de droga significa pel seu país, així com anteriorment ha tocat temes com ara l’emigració il·legal als Estats Units, la violència gratuïta, l’assèpsia afectiva en una societat derrotada, la misèria, la cobdícia… presumptes inquietuds polítiques i humanistes d’una promesa autoral molt ben tractada pels festivals i, tanmateix fins ara, d’una certa buidor ben embolcallada.

Heli (Heli)

Director: Amat Escalante. Guió: Amat Escalante i Gabriel Reyes. Producció: Mantarraya* (Mèxic). Durada: 1h45.

Repartiment: Armando Espitia (Heli), Andrea Vergara (x), Linda Gonzalez (x), Juan Eduardo Palacios (x).

Sinopsi: En un poble de l’estat de Guanajuato (Mèxic), la gent treballa a la fàbrica automobilística o pel càrtel de la droga. Heli, que lluitava senzillament per tirar endavant en les precàries condicions que vivia amb la dona, la criatura que acabaven de tenir, sa germana i son pare, ha d’encarar la corrupció policial, l’explotació sexual, el narcotràfic, l’amor, la venjança, la culpabilitat... des que Estela, la germaneta, enamorada d’un cadet policial implicat en la desviació d’una droga requisada, desferma involuntàriament un engrenatge extremadament violent.

Vídeos: Fragment VOSF | Vídeos al web del Festival de Canes.

Vendes internacionals: NDM. Distribuïdores confirmades abans o durant Canes 2013: Le Pacte. Més informació: Web oficial | Imdb (ang) | Comme Au Cinema (fr) | MyMovies (it).


FESTIVAL DE CANES 2013

Competició

Heli


Articles en aquest blog: Vilaweb a Canes.

Apunts de context en aquest blogCanes 2013: programa del dijous 16 de maig | Tot Canes 2013 | Canes 2013: la Competició.

Cròniques: Diari de GironaEl barceloní Amat Escalante enceta la competició al festival de Canes amb “Heli” | Vilaweb: Joves entre sexe, fama i droga, protagonistes de Canes.


Premis: Canes 2013 —1 premi (Millor Direcció)— | 2010 Sundance NHK Filmmaker Award  | Altres premis. Altres festivals: Altres festivals.

Informacions, incloses novetats de distribució: pendent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!