Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

22 d'abril de 2012
0 comentaris

Canes 2012 · Competició: “The Paperboy”, de Lee Daniels

The Paperboy (The Paperboy | Paperboy)

Durant gairebé una dècada Pedro Almodóvar havia tingut entre mans l’adaptació a la gran pantalla de la novel·la eròtico-criminal The Paperboy, de Peter Dexter. Finalment, ha estat el productor (Monster’s Ball) i director (Precious) Lee Daniels qui se n’ha fet càrrec, amb un repartiment que va de Nicole Kidman i John Cusack a Matthew McConaughey i Zac Efron.

D’antuvi es tracta de la típica pel·lícula la selecció de la qual per part del Festival genera recels: el dubte principal és si se l’ha triada pels seus valors cinematogràfics o per dur a la Croisette carn per als paparazzi i figures d’admiració pel munt de gent que ambienta la pujada d’escales a l’entrada de les “soirées”. I és que el seu director, Lee Daniels, no genera ara com ara precisament bones expectatives, atès que en tenim Precious com a referent principal. Tanmateix, la novel·la de referència i l’argument prometen; oimés perquè ho ha adaptat el mateix escriptor, Peter Dexter, a qui també coneixem com a guionista de Paris Trout (Stephen Gyllenhaal, 1991) —també basada en una novel·la seva—, Rush (Lili Fini Zanuck, 1991),  Mulholland Falls (Lee Tamahori, 1996), a més de ser l’autor de Deadwood, base per a la peça teatral “Fathers and Sons”, que donà peu a Wild Bill (Walter Hill, 1995).

The Paperboy (The Paperboy | Paperboy)

Director: Lee Daniels. Guió: Peter Dexter, basat en la seva novel·la The Paperboy. Producció: Benaroya Pictures (EUA), Lee Daniels Entertainment (EUA), Millennium Films (EUA), Nu Image Films (EUA). Durada: 1h41.

Repartiment: Zac Efron (Jack James), John Cusack (Hillary Van Wetter), Matthew McConaughey (Ward James), Nicole Kidman (Charlotte Bless), Scott Glenn (W.W. James).

Sinopsi: Charlotte Bless, que es dedica a enviar cartes a homes tancats a la presó, descobreix el cas de Hillary Van Wetter, innocent condemnat a mort, i demana a un periodista que ho investigui. Així és com Ward James torna a la seva ciutat natal, de Florida, per a treballar-ho, conjuntament amb son germà petit, Jack, un noi sense rumb que l’ajuda: el camí que emprenen resultarà estar ple de traïcions, en què l’atractiu eròtic de Charlotte juga el seu paper.

***

VídeosRetalls, entrevista, roda de premsa, al Festival de Canes 2012.

Webs oficials: Web oficial | Facebook | Twitter.

APFr: Kinema Film*. Vendes internacionals: Nu Image. Distribuïdores confirmades abans o durant Canes 2012: Metropolitan Filmexport (fr) | dFilms (EUA/Canadà).

Més informació: Imdb (ang) | Sensacine (esp) | AlloCiné (fr) | CommeAuCinéma (fr) | MyMovies (it).

***

FESTIVAL DE CANES 2012  Competició: The Paperboy (fr / ang /esp). 

Premis al Festival de Canes: Cap.


Articles en aquest blog: A Canes s’esbronca un thriller eròtic amb Nicole Kidman i Zac Efron, i un Reygadas incomprensible.

Apunts de context en aquest blog: Canes 2012: programa dj 24 de maig | Tot Canes 2012 | Canes 2012: la Competició | Canes 2012 · Competició: la selecció.

Apunts d’actualització, en aquest blog, posteriors a Canes 2012: pendent.


Cròniques: Diari de GironaNicole Kidman i Zac Efron, estrelles a Canes | Vilaweb, A Canes s’esbronca un thriller eròtic amb Nicole Kidman i Zac Efron, i un Reygadas incomprensible.

***

Informacions posteriors a Canes 2012 i fins a l’estrena a Catalunya.

Informacions, incloses novetats de distribució: pendent.

Altres festivals: pendent. Premis: pendent.

***

FOTO Primer cartell de The Paperboy, de Lee Daniels

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!