Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

4 de febrer de 2012
0 comentaris

Berlín 2012 · Competició: “Captiva”, de Brillante Ma Mendoza

Captiva (Captive)

Isabelle Huppert encapçala el repartiment d’aquest film, sobre el segrest d’una dotzena d’estrangers a mans d’un grup terrorista a les Filipines. Basat en fets reals que van tenir lloc el 2001, serveix al director Brillante Ma Mendoza per a tornar a capbussar-se i posar l’espectador davant uns personatges (paradoxalment) reclosos en unes circumstàncies en la quals es posen de manifest ambivalències i neguits de la condició humana. Després d’haver presentat Lola a la Mostra de Venècia de 2009 i d’haver aconseguit a Canes el premi de Millor Director per Kinatay, també el 2009, torna a Berlín —on el 2008 participà al Fòrum, amb Tirador— .

Captiva (Captive)

Director Brillante Ma Mendoza. Guió Brillante Mendoza, Boots Agbayani Pastor, Patrick Bancarel, Arlyn de la Cruz. Producció Swift Productions (París, França). Coproducció Centerstage (Mandaluyong City, Filipines), B.A. Produktion (Múnic, Alemanya), Studio Eight Productions (Londres, Anglaterra), Arte (Issy-les- Moulineaux, França). Durada 2h00.

Repartiment: Isabelle Huppert (Thérèse Bourgoine), Katherine Mulville (Sophie Bernstein), Marc Zanetta (John Bernstein), Rustica Carpio (Soledad Carpio), Ronnie Lazaro (Abu Azali), Maria Isabel Lopez (Marianne Agudo Pineda), Ángel Aquino (Olive Reyes),  Sid Lucero (Abu Mokhif), Raymond Bagatsing (Abu Saiyed), Timothy Mabalot (Hamed), Mercedes Cabral (Emma Policarpio).

Sinopsi: La francesa Thérèse Bourgoine treballa per una ONG a l’illa de Palawan, a les Filipines. En dur subministraments a la base que l’ONG té a Puerto Princesa (capital de Palawan), ella i la seva amiga voluntària filipina, Rustica Carpio, fan parada en un hotel, on les segresta un grup extremista musulmà, “Abu Sayyaf Group” (ASG), que lluita per la independència del Mindanao Musulmà. L’ASG pretenia agafar i endur-se uns treballadors del Banc Mundial, però al moment de l’assalt el que troben és una colla de turistes i uns missioners cristians. Extremistes i segrestats enfilen així una esgotadora marxa a peu per la selva filipina. Uns i altres, plegats, es veuen obligats a superar els reptes que els posa la natura, i de mica en mica l’ambient carregat de por, prejudicis i odi es va transformant en una realació estranya, gairebé de simbiosi. Els contorns comencen a desbibuixar-se i les certeses van donant pas als dubtes. Res no sembla el mateix que era…

Vídeos: Pendent.

***

Berlinale 2012 · Competició: CAPTIVA (al / ang). Premis a la Berlinale 2012: Pendent.

***

Webs oficials: Pendent. Facebook oficial: Captive. Twiter oficial: Pendent.

Més informació: Imdb (ang) | Sensacine (esp) | AlloCiné (fr) | Comme au Cinéma (fr) | MyMovies (it).

AP: Film Press Plus. Vendes internacionals: Films Distribution. Distribuïdores: Catalunya, les Illes, País Valencià, la Franja i Andorra, Golem | Catalunya Nord, Equation | mercat italià, pendent.

***

Apunts d’actualització, en aquest blog, posteriors a Berlín 2012: pendent.

***

Actualitzacions informatives posteriors a Berlín 2012: pendent.

Altres festivals: pendent. Premis: pendent.

***

FOTO Captiva, de Brillante Ma Mendoza

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!